Pojedini članovi Uprave podnijeli ostavke, Barcelona prijeti tužbom Messiju

26.08.2020. 09:30 / Izvor: SCsport.ba
Pojedini članovi Uprave podnijeli ostavke, Barcelona prijeti tužbom Messiju

Lionel Messi obavijestio je čelne ljude Barcelone da želi napustiti klub.

Lionel Messi obavijestio je čelne ljude Barcelone da želi napustiti klub.

Prema pisanju uglednih španskih novinara, Messi je putem faxa, odnosno španske pošte, saopštio da želi da ode iz Barcelone.

Argentinac u ugovoru ima klauzulu na osnovu koje može da raskine saradnju sa katalonskim gigantom i to planira i da uradi.

“Messi će iskoristiti mogućnost da napusti klub bez odštete, sukladno odredbi u ugovoru koja mu omogućava da lakše pronađe novu ekipu“, navodi novinar Alfredo Martinez.

Argentinac je navodno klubu rekao da više neće ni dolaziti na treninge. Razočarani navijači su se počeli okupljati pred stadionom Barcelone s porukama kojima istično svoje nezadovoljstvo klubom zbog ove Messijeve odluke.

Prema izvještajima nekoliko španskih medija Barcelona je potvrdila da je Lionel Messi uputio zahtjev da se prihvati klauzula koja bi mu omogućila raskid ugovora.

Cadena Ser javlja da je Barca odgovorila Messiju i da mu je rekla da mu neće dopustiti da bez odštete napusti klub te je čak i zaprijetila tužbom.

Ubrzo je uslijedio hitan sastanak u Barceloni. Neki direktori su na njemu navodno podnijeli ostavke, javlja Sport Centar.

Prema pisanju španskih medija, pojedini ljud iz Uprave su odlučili da napuste funkciju, dok drugi zahtjevaju da predsjednik Josep Maria Bartomeu odstupi.

Messi želi ugovor raskinuti odmah, ali iz Barcelone insistiraju da je opcija besplatnog raskida istekla u junu, te da je trenutna odštetna klauzua za raskid ugovora 700 miliona eura. 

Vodstvo kluba odluku će o svemu donijeti u sljedećim danima.

Od Messija se već na neki način oprostio bivši kapiten Barcelone Carles Puyol, koji je na Twitteru napisao:

“Poštovanje i divljenje, Leo. Moja podrška, prijatelju”….

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza