Poliklinika Srce Sarajeva - Porodična i interna medicina na dohvat ruke svima

16.07.2018. 08:05 / Izvor: Akta.ba

Interna medicina je grana i specijalnost medicine koja se bavi dijagnostikom i nehirurškim liječenjem oboljenja unutrašnjih organa.

Poliklinika Srce Sarajeva je jedna od najopremljenijih privatnih poliklinika koja raspolaže moderno opremljenim ultrazvučnim kabinetom, kardiološkim kabinetom, radiološkim centrom i laboratorijom.

Za sve Vaše potrebe tu su visokokvalitetni ultrazvučni i radiološki aparati.

Sve usluge izvršava iskusno, stručno i diskretno osoblje, a djelatnici poliklinike spadaju među najbolje medicinske stručnjake u svojim oblastima.

Interna medicina je grana i specijalnost medicine koja se bavi dijagnostikom i nehirurškim liječenjem bolesti odraslih osoba, naročito oboljenja unutrašnjih organa. Doktor interne medicine koji se naziva i Internista tokom osnovnih studija i specijalizacije obučava se na koji način da preventira, dijagnostikuje i liječi bolesti od kojih obolijevaju odrasle osobe. I ako sam naziv interna medicina upućuje na unutrašnje organe, internista liječi čovjeka kao cjelinu, a ne samo pojedinačne organe. Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe.

Internistički pregled je pregled kod kojeg liječnik specijalist interne medicine tijekom razgovora uzima detaljne podatke od pacijenta uključujući prijašnje bolesti, bolesti u obitelji kao i razlog dolaska (anamneza). Potom obavlja i detaljni klinički pregled koji obuhvaća inspekciju, palpaciju, perkusiju i auskultaciju što znači da će liječnik utvrditi kakvo je opće stanje pacijenta, pogledati kožu i vidljive sluznice, laganim pritiscima vrhovima prstiju pregledati limfne čvorove, krvne žile, trbušne organe i poslušati srce i pluća. Sastavni dio pregleda je i mjerenje krvnog tlaka. Po završenom razgovoru i pregledu u dogovoru s pacijentom odlučit će o daljnjim potrebnim pretragama ili pregledima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza