Pomama za kartama za premijeru filma "Pedeset nijansi – Siva"

04.02.2015. 12:42 / Izvor: eKapija.ba
Pomama za kartama za premijeru filma 'Pedeset nijansi – Siva'

Približava se dugo očekivana premijeru filma "Pedeset nijansi – Siva" (Fifty Shades Of Grey), za koju vlada fantastična prodaja karata u bh. kinima.

Približava se dugo očekivana premijeru filma "Pedeset nijansi – Siva" (Fifty Shades Of Grey), za koju vlada fantastična prodaja karata u bh. kinima.

Za film "Pedeset nijansi – Siva" je u pretprodaji prodano senzacionalnih 2.75 miliona karata u 39 zemalja svijeta!  I u našoj zemlji vlada pomama za kartama za premijeru ovog naslova te shodno tome distributerska kuća Una film kontinuirano dogovara dodatne projekcije u bh. kinima.

Podsjećamo da ovaj film stiže na redovne repertoare bh. kina 12. februara, a premijerne projekcije su zakazane za 11. februar u multipleksima Cinema City Sarajevo i Ekran Zenica.

Njemačka je vodeće tržište sa preko 450.000 unaprijed prodanih karata. Oliver Fok, direktor Cinestara kaže: "Pretprodaja karata je senzacionalna i bez presedana. Nikad ranije nismo imali veću prodaju karata unaprijed za neki film." Velika Britanija, Francuska, Australija i Novi Zeland su takođe uspješna tržišta sa preko 500.000 prodanih karata. U Velikoj Britaniji, Empire Cinemas kaže da je film već najprodavaniji ikad film u pretprodaji. Jedno od njihovih kina je već potpuno rasprodano za prvi vikend prikazivanja.

Džastin Ribons, direktor Empire Cinemas kaže: "'Pedeset nijansi – Siva' i dalje ruši naše rekorde jer je najprodavaniji film i to toliko prije početka kino distribucije. Do danas, za ovaj film je već prodano više karata nego za prvi vikend prikazivanja filmova 'Vitez tame', 'Osvetnici', 'Mama Mia' i 'Avatar'."

"Pedeset nijansi - Siva“ je željno iščekivana filmska adaptacija bestselera koji je postao svjetski fenomen. Od izdavanja, trilogija „Pedeset nijansi“ prevedena je na 51 jezik i prodata je u preko 100 miliona primjeraka čime je postala serijal koji je najbrže prodat u najviše primjeraka.

Glavne uloge Kristijana Greja i Anastazije Stil, koji su postali ikone milionima čitalaca, povjerene su Džejmiju Dornanu i Dakoti Džonson.

Pored njih, tu su još i Luk Grajms kao Eliot, Kristijanov brat, Viktor Rasuk kao Hose, Anastazijin drug, Eloiz Mamford kao Kejt, Anastazijina najbolja drugarica i cimerka, Maša Gej Harden kao Kristijanova majka, Rita Ora kao Mia, Kristijanova sestra, Maks Martini kao Tejlor, Kristijanov tjelohranitelj, Kalum Kit Reni kao Rej, Anastazijin očuh, Dženifer Ele kao Karla, Anastazijina majka i Dilan Nil kao Bob, Karlin muž...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza