Posebni uslovi i ograničenja: Publika se vraća na bh. stadione?

02.09.2020. 13:22 / Izvor: Akta.ba
Posebni uslovi i ograničenja: Publika se vraća na bh. stadione?

Danas je u Banjaluci održan sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Instituta za javno zdravstvo RS.

Danas je u Banjaluci održan sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Instituta za javno zdravstvo RS.

Izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav i predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale razgovarali su sa direktorom Instituta Branislavom Zeljkovićem i njegovim saradnicima.

Tema sastanka bila je mogućnost prisustva navijača na utakmicama m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postoji razumijevanje od strane predstavnika Instituta za zdravstvo RS za ovu problematiku, te je zaključeno da NSBiH dostavi prijedlog načina organizacije utakmica, uključujući potrebne epidemiološke mjere.

Taj prijedlog će biti razmotren od strane zdravstvene struke i o njemu će se razgovarati na narednoj sjednici Kriznog štaba RS koji će donijeti konačnu odluku.

Inače, predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) su jučer održali sastanak u Sarajevu i sa Ministarstvom zdravlja Federacije BiH.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti prisustva publike na utakmicama m:tel Premijer lige BiH pod posebnim uvjetima i uz određena ograničenja.

"O ovoj temi će se razgovarati na narednom sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBIH i postoji mogućnost da se u narednom periodu odobri prisustvo publike na utakmicama", saopćeno je iz FSBiH.

FSBiH su na sastanku predstavljali izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale i potpredsjednik Komiteta za sportsku medicinu Adnan Šatrović, dok su ispred Ministarstva prisutni bili pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez i savjetnik ministra Vedran Marčinko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza