Povodom Svjetskog dana zdravlja MI-BOSPO upriličio edukaciju za svoje klijentice

11.04.2018. 09:01 / Izvor: Akta.ba
Povodom Svjetskog dana zdravlja MI-BOSPO upriličio edukaciju za svoje klijentice

Imajući u vidu značaj redovnih ljekarskih pregleda u svrhu prevencije bolesti, MI-BOSPO je ponudio ženama Srebrenice priliku da poslušaju predavanje.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, MI-BOSPO je za svoje klijentice organizovao predavanje na temu 'zaštita i prevencija zdravlja žena i skrining pregledi'.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija posvetila je pitanju univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom, kao jednim od glavnih faktora održivog razvoja svake zemlje.

Imajući u vidu značaj redovnih ljekarskih pregleda u svrhu prevencije bolesti, MI-BOSPO je ponudio ženama Srebrenice priliku da poslušaju predavanje doktorice Danijele Mitrović, te da aktivno učestvuju u razmjeni iskustava, mišljenja i da pitaju sve ono što ih interesuje.

"Jako sam zadovoljna ovom prilikom, već samo u godinama kad se javljalju neke poteškoće, a ja baš i  nemam koga pitati. Hvala vam što ste nam ovo omogućili", riječi su jedne od  klijentica MI-BOSPO-a koja je priosustvovala ugodnom druženju sa doktoricom Mitrović, koja je strpljivo odogovarala na sva pitanja prisutnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza