Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Povodom Svjetskog dana zdravlja MI-BOSPO upriličio edukaciju za svoje klijentice

11.04.2018. 09:01 / Izvor: Akta.ba

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, MI-BOSPO je za svoje klijentice organizovao predavanje na temu 'zaštita i prevencija zdravlja žena i skrining pregledi'.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija posvetila je pitanju univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom, kao jednim od glavnih faktora održivog razvoja svake zemlje.

Imajući u vidu značaj redovnih ljekarskih pregleda u svrhu prevencije bolesti, MI-BOSPO je ponudio ženama Srebrenice priliku da poslušaju predavanje doktorice Danijele Mitrović, te da aktivno učestvuju u razmjeni iskustava, mišljenja i da pitaju sve ono što ih interesuje.

"Jako sam zadovoljna ovom prilikom, već samo u godinama kad se javljalju neke poteškoće, a ja baš i  nemam koga pitati. Hvala vam što ste nam ovo omogućili", riječi su jedne od  klijentica MI-BOSPO-a koja je priosustvovala ugodnom druženju sa doktoricom Mitrović, koja je strpljivo odogovarala na sva pitanja prisutnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza