Pozitivne vijesti: Donesena jednoglasna odluka, kreće transformacija ABA lige

20.11.2020. 10:36 / Izvor: SCsport.ba
Pozitivne vijesti: Donesena jednoglasna odluka, kreće transformacija ABA lige

Nakon višemjesečne krize i razmirica među čelnicima klubova regionalne ABA lige, čini se da konačno dolaze bolji dani za ovo takmičenje.

Nakon višemjesečne krize i razmirica među čelnicima klubova regionalne ABA lige, čini se da konačno dolaze bolji dani za ovo takmičenje.

Podsjećamo, zbog sukoba na relaciji Partizan – Crvena zvezda je bio upitan i sam početak sezone i opstanak takmičenja, ali sada sve izgleda mnogo bolje.

Naime, čelnici svih klubova ABA lige su održali sastanak, nakon kojeg je dostavljeno saopštenje u kome se navodi da će svi problemi biti riješeni i to vrlo brzo.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi ABA lige jednoglasno su usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige.

U najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana (20.11.2020), klubovi ABA liga će riješiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu.

Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sledeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u kordinaciji sa pravnim timom u sastavu Mihovil Granić, Vanja Mugoša, Tomislav Šunjka i Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d. koja će biti održana najkasnije do 15.12.2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uvjerenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige”, navodi se u saopštenju ABA lige poslije sastanka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza