Pozorište mladih Sarajevo 29. maja otvara vrata za publiku

26.05.2020. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Pozorište mladih Sarajevo 29. maja otvara vrata za publiku

Prodaja ulaznica počinje u utorak 26. maja, a rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 033 202 303.

Nakon više od dva mjeseca Pozorište mladih Sarajevo otvara vrata za publiku. Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo u petak 29.maja sa početkom u 18:00 sati, te u nedjelju 31. maja sa početkom u 11:00 sati publika može gledati lutkrsku predstavu "Tobija", autora Zdeneka Floriana u režiji Marija Drmaća.

"Krećemo tamo gdje smo stali. Nakon pauze, Pozorište mladih ponovo počinje svoj rad, i to sa prvom reprizom predstave 'Tobija'. Svoju premijeru 'Tobija' je imala pred samo zatvaranje Pozorišta, te je normalno da krenemo tamo gdje smo stali", kažu iz ovog pozorišta.

Tobija je priča o malom jazavičaru koja nezadovoljna svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražila savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetila, shvati da joj je ipak najbolje ostati jazavičar Tobija. Uloge u predstavi graju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać

Adaptaciju radila je Nejra Babić, scenografiju, kostimografiju i kreaciju lutaka predstave radila je Narda Nikšić, izrada lutaka: Mirjana Čistopoljski i Danijela Madacky-Letić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović

Pozorište mladih će poštovati upute nadležnih i pridržavanje mjera distance, publika je obavezna da nosi maske, na raspolaganju će biti i sredstva za dezinfekciju. Broj ulaznica će biti ograničen.

Prodaja ulaznica počinje u utorak 26. maja, a rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 033 202 303.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza