Predstavljamo ekipe u Business ligi: Pošta se nada trećoj uzastopnoj tituli

30.10.2017. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Predstavljamo ekipe u Business ligi: Pošta se nada trećoj uzastopnoj tituli

Prva ekipa koju ćemo predstaviti jeste prošlogodišnji šampion BH Pošta.

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba će od danas predstavljati ekipe koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, koje organizuje Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar.

Prva ekipa koju ćemo predstaviti jeste prošlogodišnji šampion BH Pošta.

Ekipa Pošte je već nekoliko godina prisutna u takmičenju, a posljednjih godina se svrstava u prve favorite za osvajanje prvenstva.

Tako su u sezoni 2013/2014 osvojili svoju prvi trofej u Business ligi, a godinu poslije su igrali u finalu, ali titulu nisu uspjeli odbraniti.

Međutim, u sezoni 2015/2016 “Poštari” su se ponovo okitili zlatom, da bi u prošloj, vjerovatno i najzanimljivijoj sezoni Business lige do sada, postali prva ekipa koja je odbranila trofej prvaka.

Kemal Tahirović, jedan od nosilaca igre BH Pošte, za SCsport.ba prije početka nove sezone, dao je sljedeću izjavu:

"Nadam se ponovo zanimljivoj sezoni, možda čak i zanimljivijoj od prošle. Moram prije svega pohvaliti organizaciju, jer zaista sve što radi ekipa koja vodi ovaj projekat je fenomenalno. Što se tiče nadolazeće sezone, naš cilj je, prije svega, nokaut faza, a nakon toga ćemo se fokusirati da izborimo finale i osvojimo treću titulu zaredom."

Vrijedi istaći da će i ove sezone domaćin Business lige biti dvorana "Amel Bečković" u Vogošći, a ukoliko još uvijek niste, prijave za takmičenje možete izvršiti putem e-maila: sc.bliga@gmail.com. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576 , 061/700-367 i 060/303-9393.

Organizator Business Lige, Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme.

Svi sponzori koji su zainteresovani da podrže deveto izdanje Business Lige mogu se javiti na e-mail marketing@scsport.ba.
Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na www.businessliga.ba i www.scsport.ba, te kod medijskih pokrovitelja projekta, TVSA, Radio M i portalu Akta.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business Liga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza