Pauza / KULTURA I FILM

Predstavljen bogat program 'Novogradskih dana 2018'

29.05.2018. 14:13 / Izvor: Fena

Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine organizirati 22. tradicionalnu manifestaciju "Novogradski dani 2018." od 30. maja do 30. juna, a posjetioce očekuje bogat program, od koncerata, kulturno-umjetničkih sadržaja, sportskih dešavanja do obilježavanja značajnih historijskih datuma.

Na pres-konferenciji koja je održana danas rečeno je da je kulturni program te manifestacije obogaćen potpuno novim sadržajima, namijenjenim za sve uzraste.

Pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Taib Delalić najavio je da će 8. juna biti obilježen Dan odbrane općine i Obilježavanje godišnjice bitke na Žuči, na Golom brdu, gdje je planiran iftar za 3.000 posjetilaca i svečano otvorenje Doma oslobodilaca na Žuči.

"Armija Republike BiH tog je dana pokazala da ima snagu da odbrani Sarajevo i BiH", poručio je Delalić te najavio još mnogo obilježavanja značajnih događaja iz perioda rata, među kojima je Dan šehida uz obilazak mezarja, grobalja i stratišta.

Izdvojen je i koncert Nine Badrić 22. juna na Dobrinji i koncert duhovne muzike na kojem će učestvovati Zeid Šoto, Aziz Alili i Mesut Kurtiš 17. juna u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Sportske manifestacije najavila je pomoćnica načelnika Naliha Šabanović, ističući da će organizirati 24 sportska događaja na kojem će učestvovati oko 4.000 sportista u 50 različitih disciplina.

Između ostalog izdvojila je Biciklijadu, Evropsko prvenstvo za muškarce u ragbiju, Turnir u odbojci na pijesku, Internacionalni festival karatea, Omladinski bokserski turnir te Malu olimpijadu.

Publika će također moći uživati u koncertima zabavne, klasične i duhovne muzike, modernom plesu, izložbama, festivalima folklora, predstavama i drugim sportskim aktivnostima.

Ulaz na sve događaje u okviru manifestacije "Novogradski dani 2018" je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza