Predstavljen Peugeot 3008: Kompaktan, prostran i inovativan crossover

23.09.2009. 16:08 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljen Peugeot 3008: Kompaktan, prostran i inovativan crossover

U salonu ovlaštenog Peugeot koncesionara BLOK, 23. septembra 2009. godine je organizovana prezentacija Peugeot-a 3008 povodom dolaska ovog modela na bosanskohercegovačko tržište.

Novi Peugeot model je kompaktan, prostran i inovativan crossover koji objedinjuje oblike SUV-a, MPV-a i hatchback-a. Iz navedenih koncepata model 3008 je preuzeo najbolje odlike i orginalno je rješenje za sve kupce koji su u potrazi za svestranim, modernim i praktičnim vozilom koje će svim putnicima pružiti užitak u putovanju i sigurnu vožnju.

"Peugeot 3008 je od samog starta izazivao pažnju stručne javnosti, jer predstavlja novi koncept vozila koji objedinjuje pozitivne karakteristike različitih tipova vozila a ujedno je dodatno poboljšan sa inovativnim tehnološkim sistemima koji svakako obezbjeđuju sigurnost putnika i doprinose njihovom užitku u vožnji. Peugeot-ov crossover u svakom pogledu otvara nove automobilske horizonte. Predstavnici medija su imali priliku da se danas uvjere u sve pozitivne karakteristike vozila, dok će građani Bosne i Hercegovine imati priliku da na automobilskom sajmu u Banjoj Luci na licu mjesta upoznaju 3008-icu", istakao je Deniz Bejtula, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera za Peugeot proizvode u BiH.

Jedinstveno zadovoljstvo pri vožnji omogućavaju moderna tehnološka rješenja poput "Dynamic Roll Control-a" , "Grip Control-a" kao i "Head up display-a" koji vozaču prikazuje važne informacije ne zahtijevajući da skrene pogled sa saobraćajnih dešavanja. "Distance Alert" pomaže pri držanju rastojanja dok je dodatna specifičnost ovog modela njegov modularni prtljažnik u tri nivoa koji je prilagodljiv svakoj prilici i pruža prostor za velike količine prtljaga.

Struktura Peugeot-a 3008 je karakteristična po vjetrobranu koji je nagnutiji prema prednjem dijelu automobila što je inače tipičan element SUV modela, kao i po prednjim sjedištima koji su pozicionirani na viši nivo nego kod drugih modela. Odlika specifičnog dizajna su i prozori čija se linija spušta prema prednjem dijelu automobila. Peugeot 3008 je dug 4,37 metara, a visok 1,64 metra.

Unutrašnjost automobila je prostrana i zbog luksuznih i ujedno praktičnih dodataka dijeli sličnosti sa pilotskom kabinom. Tokom vožnje putnici će uživati u prefinjenom i akustično izoliranom prostoru.

Zahvaljujući Peugeot-ovim ekspertima, Peugeot 3008 je konstruisan tako da pruža sigurnost svojim putnicima i daje im osjećaj stabilnosti. Optimalnu sigurnost garantuje konstrukcija automobila ali i ugrađeni dodaci poput 6 vazdušnih jastuka koji pružaju efektnu zaštitu.

Peugeot 3008 je u ponudi sa nekoliko različitih motorizacija, dvije verzije sa benzinskim motorom, 1,6 l VTi sa 120 KS i 1,6 l THP sa 156 KS, i četiri dizelske izvedbe, 1,6 l HDi sa 110 KS manuelnim 6-brzinskim i 1,6 l HDi sa 110 KS i auto-pilotiranim mjenjačem kao i 2,0 l Hdi sa 150 KS i 6-brzinskim manuelnim i 2.0 l HDi sa 163 KS te 6-brzinskim automatskim mjenjačem, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza