Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Predstavljena Facebookova glazbena aplikacija

16.12.2020. 12:50 / Izvor: N1

Javnost napokon, nakon nekoliko mjeseci u beta programu, može preuzeti i isprobati Facebookovu glazbenu video aplikaciju.

Facebook je upravo izbacio eksperimentalnu glazbenu aplikaciju Collab - neobičnu platformu koja je u beti bila od svibnja.

U Collabu korisnici mogu stvarati kratkotrajne glazbene videe kombirajući do tri nezavisna videa. Tako, na primjer, tri glazbenika mogu izvoditi različite dijelove pjesme i kombinirati ih u jedan video. Svaki video koji je napravljen tkođar je objavljen na javni Collab feed, gdje spot mogu slušati i "nadograđivati" svi ostali korisnici, prenosi tportal.

Primjerice, ako vi snimite jedan dio pjesme i umiješate ga sa dva ostala koja pronađete na Collab feedu, dobit ćete jedinstvenu kombinaciju. Naravno, ako ste trol ili ne želite pjevati u kameru, možete miješati videe ostalih korisnika. Svaki je korisnik spomenut kao sudionik u kolaboraciji.

Čak ni ne morate pokušavati uskladiti videe - Collab uvodi alat koji automatski sinkronizira nekoliko dijelova pjesme. Kao što piše u opisu aplikacije: "Osigurat ćemo da vašim potezom prsta videi sviraju u savršenoj sinkronizaciji".

Collab još nije izravno integriran u Facebook, no možete izbaciti gotov proizvod kao dio vašeg Storyja u Instagramu i drugim aplikacijama uključujući TikTok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza