Pretpremijerno epski spektakl Herkul na programu Family Centra Ekran

23.07.2014. 12:12 / Izvor: eKapija.ba

Svjetske pretpremijerne projekcije epskog spektakla “Herkul”, triler prema istinitoj priči “Izbavi nas od zla” i najljepša ljubavna priča u istoriji književnosti “Nevidljiva žena” od 24. jula na programu kino dvorana Family Centra Ekran Zenica.

Svjetske pretpremijerne projekcije epskog spektakla  “Herkul”, triler prema istinitoj priči “Izbavi nas od zla” i najljepša ljubavna priča u istoriji književnosti  “Nevidljiva žena” od 24. jula na programu kino dvorana Family Centra Ekran Zenica.

Zadnja filmska sedmica mjeseca jula donosi nam pretpremijerno prikazivanje akcione avanture o čovjeku i mitu, “Herkul” (Hercules). Dvejn Džonson predvodi ekipu plaćenika koji treba da pomognu da se okonča krvavi građanski rat u Trakiji i da se pravi kralj vrati na svoj tron. Izmučena duša od rođenja, Herkul ima snagu Boga ali osjeća patnju ljudi. Nezamislivo zlo će testirati mitsku snagu Herkula u ovoj hrabroj verziji priče o najpoznatijem akcionom heroju svih vremena koju potpisuje režiser Bret Ratner.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00, 18:00 i 20:00 sati

Nova filmska sedmica donosi horor priču od koje će vam se zalediti krv u žilama, rađenu prema istinitom događaju  “Izbavi nas od zla” (Deliver us from evil). Radnja filma fokusira se na policajca iz New Yorka Ralph Sarchie (Eric Bana), koji boreći se s osobnim problemima, započinje istraživati seriju degutantnih i neobjašnjivih zločina. Uskoro udružuje snage s nekonvencionalnim svećenikom (Edgar Ramirez) – koji zna dosta o ritualima egzorcizma – kako bi se zajedničkim snagama borili protiv zastrašujućih demonskih pojava koje teroriziraju njihov grad. Film je inspiriran knjigom u kojoj su opisani stvarni slučajevi detektiva Sarchieja na kojima je radio tokom svoje karijere.

Termini projekcija svaki dan od: 21:30 sati

Ovosedmični filmski program Family Centar Ekran zatvara jednom od najljepših priča pisca Čarlsa Dikensa nikada ne ispričanom “Nevidljiva žena”  (The invisible woman). Veza koja je postala jedna od najvećih ljubavnih priča u istoriji književnosti, inspirišući razne spekulacije zasnovane na poznatim činjenicama. Zarobljen u braku bez ljubavi sa lojalnom i odanom ženom koja mu bezuslovno vjeruje ali u isto vreme  i sumnja, Čarlsu Dikensu zaokupira pažnju mlada glumica Neli. Nasuprot njihovim nespojivim pozicijama u kojima se nalaze i obavezama koje imaju, ne  mogu da sakriju svoja osjećanja koja gaje jedno prema drugom. Između njih je počela afera koju su za života držali u tajnosti.

Termini projekcija svaki dan od: 20:30 sati

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza