Pauza

Pridružite se akciji Eko života i pomozite u čišćenju poplavljenih područja

08.06.2014. 10:12 / Izvor: eKapija.ba

Ovlašteni bh. operater sistema za postupanje ambalažom i ambalažnim otpadom „Eko život“ iz Tuzle, u subotu, 07. juna, organizovao je promociju akcije čišćenja područja koja su bila poplavljena usljed elementarnih nepogoda koje su zadasile Tuzlanski kanton, kao i veći dio Bosne i Hercegovine.

Velika akcija planirana je narednog vikenda, 14. juna, u okviru projekta "Let's do it - Očistimo zemlju za jedan dan", a usmjerena je na čišćenje korita rijeka koje su nakon poplava ostale zatrpane nepreglednim gomilama smeća.

Svi koji se žele uključiti u ovu akciju i dati svoj doprinos u očuvanju bh. prirode, mogu to učiniti putem registracije na www.ekozivot.ba ili putem telefona 063 579 546.

Promotivno druženje koje organizuje "Eko život" bilo je popraćeno nizom sadržaja edukativnog karaktera o značaju okoliša i očuvanja životne sredine, kao i posebno organizovanim radionicama za djecu.

Prodružite nam se, budimo ujedinjeni u akciji za život u boji prirode - poručuju iz "Eko života".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza