PRISTOP MK nagrađena na International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu za produkciju TV spota "Macedonia Timeless" u režiji Igora Ivanova-Izija

06.08.2009. 12:02 / Izvor: eKapija.ba
PRISTOP MK nagrađena na International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu za produkciju TV spota 'Macedonia Timeless' u režiji Igora Ivanova-Izija

Vodeća makedonska PR agencija PRISTOP MK nagrađena je na International Tourism Film Festival ART&TUR u Barcelosu, Portugal za produkciju TV spota "Macedonia Timeless", koji je režirao Igor Ivanov-Izi.

Zvanični žiri Festivala dodijelio je prestižni GRAND PRIX TV spotu "Macedonia Timeless" u kategoriji turističkih destinacija, a u kojoj su se takmičili brojni filmovi i TV spotovi. ART&TUR - International Tourism Film Festival organiziralo je i promoviralo udruženje APTUR (Portuguese Association of Turismologia) pod pokroviteljstvom Općine Barcelos. Inače je festival ART&TUR član CIFFT-a - International Committee of Tourism Film Festivals.

Nagrada će službeno biti dodijeljena 26. septembra 2009. godine u Barcelosu, Portugal.

Ideja video prezentacije je da gledatelja povede na putovanje kroz istinske prirodne ljepote, kulturne baštine i turistički potencijal Republike Makedonije. Projekat je finansirala Vlada Republike Makedonije, a s ciljem da prikaže i promoviše ljepote ove zemlje.

"Makedonija je zaista raskošna zemlja. Bogata je fantastičnim lokacijama koja po mom mišljenju, ukoliko se prikazuju ispravno, uvijek će izazivati posebnu pozornost. Smatram da ova nagrada pripada Makedoniji", istakao je Igor Ivanov-Izi, režiser TV spota "Macedonia Timeless".

TV spot se snimao od 1. aprila do 10. juna 2009. na poznatim i atraktivnim makedonskim turističkim destinacijama: Ohrid, Skoplje, Matka, Vitacevo, Galičnik, Jovan Bigorski, Strumica, Stobi… Za snimanje TV spota korištena je profesionalna tehnička oprema, a postprodukcija je rađena u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj i Makedoniji, navodi se u saopštenju Pristop-a BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza