Procida, otok vrtova i pješčanih plaža

17.09.2021. 09:55 / Izvor: Dnevni Avaz
Procida, otok vrtova i pješčanih plaža

Cijela turistička ponuda otoka je više usmjerena prema tome da se svaki gost može upoznati s načinom života lokalnog stanovništva i njihovom kulturom

Možete li zamisliti godišnji odmor na jugu Mediterana okruženi samo prekrasnom prirodom, ukusnim specijalitetima? Sve to možete dobiti, ali i više na jednom od Flegreanovih otoka u blizini Napulja na jugu Italije. Toliko je različitosti između Napulja i obližnjih otoka, da se mnogi koji se više puta vrate u Italiju ne mogu načuditi.

Dok je u Napulju život užurban i daleko od mira i tišine, Procida je prava oaza i mjesto kao stvoreno za bijeg od svakodnevnice.

Čudesne pješčane plaže pravo su osvježenje za svakoga ko dođe.

Saobraćajna povezanost između otoka i obale je odlična, pa tako svako malo polaze trajekti iz Napulja, a u jednom od njih se i vi možete zaputiti prema pravoj rajskoj lokaciji poznatoj kao Procida.

Otok Procida za razliku od ostalih nije toliko poplavljen turističkim sadržajima, ali nudi sve što treba od restorana, kafića i suvenirnica. Cijela turistička ponuda otoka je više usmjerena prema tome da se svaki gost može upoznati s načinom života lokalnog stanovništva i njihovom kulturom.

Svaki gost ovdje ima priliku osjetiti istinski duh i što znači kada ste jedan od stanovnika koji su odlučili cijeli svoj život provesti na malom i prekrasnom otoku. Za razliku od Caprija na kojem prevladavaju šljunkovite plaže ovdje prevladavaju idilične pješčane plaže koje su pravi raj za njegu vaših stopala.

Procida je otok poznat po bujnim vrtovima te mirisnim limunima. Kako lokalne vlasti nisu htjele napraviti uobičajeno turističko odredište s velikim turističkim kompleksima, na otoku je smještaj organiziran u nekoliko manjih hotela.

Bilo da želite uživati u prirodnim ljepotama otoka ili se zabaviti na prekrasnim plažama, Procida je pravo mjesto za vas.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza