Procijenite digitalnu zrelost preduzeća kroz besplatan online alat

26.06.2021. 14:12 / Izvor: Akta.ba
Procijenite digitalnu zrelost preduzeća kroz besplatan online alat

U okviru projekta DigitalBIZ, UNDP je kreirao besplatan online alat za podršku digitalizaciji mikro, malih i srednjih preduzeća, pod nazivom "Digitalni puls".

Kako bi podržao domaće preduzetnike u unapređenju njihovog poslovanja, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u okviru projekta DigitalBIZ, je kreirao besplatan online alat za podršku digitalizaciji mikro, malih i srednjih preduzeća, pod nazivom "Digitalni puls".

Ovim alatom moguće je izvršiti samoprocjenu digitalne zrelosti preduzeća u oblastima digitalna komunikacija, digitalni odnosi sa klijentima, digitalno i zaposlenici, informacijska i IT sigurnost, digitalno upravljanje kompanijom i digitalna proizvodnja i usluge.

Na osnovu rezultata samoprocjene, alat nudi i savjete za unapređenje, tačnije skup osnovnih preporuka koje će preduzećima pomoći na putu njihove digitalne transformacije, prenosi Preduzetnički portal RS.

"Digitalni puls" je baziran na iskustvima i dobrim praksama iz Evropske unije, koja su prilagođena potrebama domaćih preduzeća.

Projekat DigitalBIZ je projekat UNDP-a koji pruža podršku digitalnoj transformaciji privrede kroz potrebne politike i regulatorne izmjene, razvoj kapaciteta, kao i razvoj infrastrukture za prenos tehnologije i poticanje inovacija.

Ovaj projekat predviđa pružanje podrške institucionalnim partnerima, posebno pružateljima usluga za razvoj poslovanja (npr. privredne komore, razvojne agencije, inovacioni centri, tehnološki parkovi itd.) u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj digitalne ekonomije odnosno povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta i sektora, kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog rasta kroz digitalne inovacije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza