Projekt Vlade Kantona Sarajevo i Srednje muzičke škole "Muzika na ulici"

19.07.2019. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Projekt Vlade Kantona Sarajevo i Srednje muzičke škole 'Muzika na ulici'

Vlada Kantona Sarajevo inicirala je projekt „Muzika na ulici“ koji će se od danas pa do 29. augusta realizirati u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo inicirala je projekt "Muzika na ulici" koji će se od 18 pa do 29. augusta realizirati u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo.

Mladi muzičari će tri puta sedmično ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom izvoditi jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike ispred Gradske tržnice i Katedrale „Srca Isusova“. 

 
Muzika na ulici, prvi dan

Muzika na ulici, dan prvi. 🎸🎷🎺 Učenici Srednja muzička škola Sarajevo Ali Ljuštaku (gitara, vokal), Benin Mujkić (truba, usna harmonika) i Mirza Sijerčić (saksofon) nastupili su ispred Gradske tržnice u sklopu projekta "Muzika na ulici". Na repertoaru su bili pop, rock i jazz.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Thursday, July 18, 2019

 

Nastupi će počinjati u 19.00 sati.

Osim što će mladi talentovani muzičari imati priliku predstaviti svoje umijeće na gitari, saksofonu i trubi široj publici, bit će to i vrijedan i zanimljiv prilog turističkoj ponudi Sarajeva u ljetnim danima, saopćeno je iz Press službe KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza