Proljeće u Parizu: Fotografije zbog kojih ćete se ponovno zaljubiti u najromantičniji grad

17.04.2021. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Gotovo nestvarna i nadrealna, i u Parizu je proletjela jedna godina obilježena s nekoliko lockdowna i mnogo restrikcija.

Gotovo nestvarna i nadrealna, i u Parizu je proletjela jedna godina obilježena s nekoliko lockdowna i mnogo restrikcija. Proljeće je ponovno stiglo. Proljeće nije briga što pandemija još traje, ne može njega ništa zaustaviti, zna proljeće da je sada njegovo vrijeme i pokazat će opet svu svoju raskoš u obliku bujnih, procvjetalih krošanja i prizora koji ostavljaju bez riječi. A Pariz je najljepši i najčarobniji upravo u proljeće.

U njegovim ljepotama ovih dana uživa i Emily Taubert, fotografkinja i dizajnerica koja se prije dvije i pol godine iz Brisbanea preselila u Pariz, grad koji je jedna velika umjetnička galerija na otvorenom, kako ga opisuje.

Pandemija je zatvorila muzeje i galerije, zaustavila je izložbe, koncerte i sva ona događanja koja hrane um i dušu, ali kako Emily kaže, umjetnost i ljepota pronalaze se u svakom kutku Pariza, pa tako i u njegovim parkovima i vrtovima.

Prošle godine proljeće je prošlo uglavnom nezapaženo jer je Pariz prolazio kroz prvi lockdown i vrijeme koje smo mogli provoditi vani bilo je ograničeno. Sada se čini kao da prvi put doživljavamo plavo nebo i obilje ružičaste cvatnje. Proljeće je također postalo savršen prikaz osjećaja promjene na vidiku. Mislim da svi sa sjetom sanjarimo o 'starom' Parizu, ali znamo da naša poslijepodneva na sunčanim terasama uskoro ponovno stižu, opisuje Emily kako ovih dana izgleda Pariz.

Ipak, najbolje će to prikazati njezine fotografije jer riječi često nisu dovoljne da bi opisale ovaj romantičan grad. Eh, kada bismo mogli, otputovali bismo da osobno vidimo taj Pariz u proljeće, ali pariški parkovi i vrtovi još uvijek su pusti i putovanja će još morati pričekati.

Foto: Emily Taubert

Izvor: zadovoljna.hr

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza