Proljetne palačinke
U dvije posude odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka umutiti snijeg, u drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, so, i vodu.
Sastojci:
Pšenično brašno 200g
Brašno rižino 50g
Svježi sir 400g
Vlasac svježi 20g
Mlijeko MI 99 Natura 3dl
Sol himalajska 1kašikica
Bijeli biber 1 kašikica
Jaja 3 kom
Maslac 10g
Maslinovo ulje 1dl
Priprema:
U dvije posude odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka umutiti snijeg, u drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, so, i vodu. Sve umutiti dodati pšenično brašno, brašno od riže, mutiti da se sastojci sjedine i dobije željena gustoća mase.
Zatim dodati rastopljeni maslac, umutiti da se sastojci sjedine i na kraju dodati umućene bjelanjke i pomiješati sa ostalom masom.
Kuke nasjeckati na sitno, mariniarti u maslinovom uju, i posuti po palačinkama prilikom pečenja.
U posudi pomiješati svježi sir, sjeckani vlasac, posoliti pa sa pripremljenom masom puniti palačinke. Po želji dekorisati sa svježim vlascom i mladim kukakama.
Prijatno!
Foto : Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.