Pauza / TURIZAM I GASTRO

Proljetne palačinke

04.04.2018. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Sastojci:

Pšenično brašno 200g

Brašno rižino 50g

Svježi sir 400g

Vlasac svježi 20g

Mlijeko MI 99 Natura 3dl

Sol himalajska 1kašikica

Bijeli biber 1 kašikica

Jaja 3 kom

Maslac 10g

Maslinovo ulje 1dl

Priprema:

U dvije posude odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka umutiti snijeg, u drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, so, i vodu. Sve umutiti dodati pšenično brašno, brašno od riže, mutiti da se sastojci sjedine i dobije željena gustoća mase.

Zatim dodati rastopljeni maslac, umutiti da se sastojci sjedine i na kraju dodati umućene bjelanjke i pomiješati sa ostalom masom.

Kuke nasjeckati na sitno, mariniarti u maslinovom uju, i posuti po palačinkama prilikom pečenja.

U posudi pomiješati svježi sir, sjeckani vlasac, posoliti  pa sa pripremljenom masom puniti palačinke. Po želji dekorisati sa svježim vlascom i mladim kukakama.

Prijatno!

Foto : Samija Kujraković

 

http://klubljubiteljapalacinaka.ba/

https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza