Promocija knjige "Vruć krompir" autorice Adise Tufo u Sarajevu

12.01.2018. 11:53 / Izvor: Akta.ba

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu.

“Vruć krompir“ naziv je knjige autorcice Adise Tufo, koja će svoje prvo predstavljanje doživjeti u Hotelu Hills na Ilidži 24. Januara 2018., u 19:00 sati, a nakon toga slijedi promocija u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima i gradovima u regionu, saopćeno je iz tima autorice.

Na promociji će govoriti recenzenti Mladen Perišić, novinar i poduzetnik iz Crne Gore, Lejla Tutić, bosanskohercegovačka spisateljica i motivacioni govornik, urednice knjige Lejla Tufo i Ilma Softić, a kao posebne goste Artbook biblioteka pozvala je prof. dr.Sabinu Kršlak Šehić, profesoricu na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju i na Fakultetu za javnu upravu, te Mirsada Jašarspahića, predsjednika Privredne komore FBiH. Također će biti još nekoliko zanimljivih gostiju, koje će ovo veče učiniti posebnim.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava.

Ova knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, novog projekta u okviru kompanije “ČIP sistemi” opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i satkana je od mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu “poduzetništvo” i “žena u biznisu”.

“Razmišljajući o ženama koje mijenjaju svijet mogu bez zadrške reći da su Adisa i ova knjiga, katalizator koji će kad tad dovesti do bolje sutrašnjice o kojoj pošteni, nekorumpirani, radišni, poduzetni i sposobni sanjaju”, kazala je Sanela Dropulić, uspješna hrvatska poduzetnica i recenzetica ovog djela.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza