Prosinečki: Veseli me da je većina igrača standardna i u dobroj formi

03.09.2018. 14:19 / Izvor: Fena
Prosinečki: Veseli me da je većina igrača standardna i u dobroj formi

U prvom susretu bh. nogotmetaši će 8. septembra gostovati u Belfastu protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije u Zenici će odmjeriti snage sa selekcijom Austrije.

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na  Ilidži uoči nastupa u Ligi nacija, novom takmičenju UEFA-e.

U prvom susretu bh. nogotmetaši će 8. septembra gostovati u Belfastu protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije u Zenici će odmjeriti snage sa selekcijom Austrije.

Selektor Robert Prosinečki na pres-konferenciji je kazao da je Liga nacija zanimljivo takmičenje, koje "malim"  reprezentacijama daje šansu da obezbijede plasman na evropsko prvenstvo. 

"Igrat ćemo protiv reprezentacija koje su veoma dobre, Austrija je pokazala protiv Njemačke veliku ozbiljnost, igrači igraju u Bayernu i West Hamu. Biće to dobri testovi za nas.  Očekujem odlične utakmice, koje su po mjeri za nas. Analizirat ćemo Sjevernu Irsku i probati da odigramo dobru utakmicu", kazao je Prosinečki.

On je najavio da za susret u Belfastu neće moći da računa na tri povrijeđena igrača - Bojana Nastića, Ermina Bičakčića i Ognjena Vranješa, te da neće zvati nove igrače zbog viza.

"Tražićemo alternative, jer nemamo toliko defanzivaca. Možda ćemo zvati nove igrača za susret protiv Austrije, kako bismo imali dodatnu širinu. Momci su pokazali da mogu svi igrati, ići ćemo tamo na pobjedu. Veseli me da većina bh. reprezentativaca igra u dobroj formu i standardni su u svojim klubovima. Kroz ovih pet dana ćemo se dobro spremiti i analizirati protivnika. Imamo dobru atmosferu što je jako bitno", kazao je selektor. 

Reprezentativac BiH Elvis Sarić, član južnokorejskog Suwona, kazao je da naš tim očekuju dvije važne utakmice.

"U ovih nekoliko dana trebamo se dodatno pripremiti i odigrati što bolje. Respektujem ekipe Sjeverne Irske i Austrije, njihovi igrači nastupaju u dobrim ligama i ozbiljni su. Bit će teško, ali mislim da možemo napraviti dobar rezultat, to svi očekujemo, a pravo za to daju nam dvije utakmice koje smo ranije igrali", kazao je Sarić.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog danas će od 17 sati obaviti prvi trening u kampu FK Sarajevo na Butmiru, a do polaska u Belfast u utorak i srijedu će obaviti još dva treninga.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza