Prva i jedina: AF Sporting besplatna akademija fudbala u Sarajevu

14.03.2014. 10:57 / Izvor: eKapija.ba

U Sarajevu se 23.3.2014. godine pokreće nova fudbalska akademija AF Sporting i to potpuno besplatno. Akademija će biti stalnog karaktera i ponudit će profesionalan razvoj i edukaciju mladim fudbalerima.

U Sarajevu se 23.3.2014. godine pokreće nova fudbalska akademija AF Sporting i to potpuno besplatno.

Akademija će biti stalnog karaktera i ponudit će profesionalan razvoj i edukaciju mladim fudbalerima.

Akademija fudbala Sporting nastala je sa ciljem pružanja punog profesionalnog razvoja i usavršavanja mlađih kategorija iza koje stoje jaki i stabilni partneri, stručno osoblje i konsultanti. Puni partner AF Sportinga je firma Netvision iz Sarajeva, glavni organizator FC Barcelona kampa 2013. godine.

Broj mjesta u akademiji je ograničen i svi zainteresovani bi se trebali prijaviti čim prije.

"Akademija fudbala SPORTING nastala je prvenstveno sa ciljem  omasovljavanja fudbala i okupljanja mladih talentiranih fudbalera kojima će se ponuditi jedinstven način profesionalog razvoja i sportskog usavršavanja i to potpuno besplatno. AF Sporting neće biti isključivo bazirana na mladjim kategorijama koje se već bave fudbalom i aktivno treniraju već svima koji žele da probaju i aktivno se ukljuće u fudbal. Cilj nam je stvarati nove kvalitetne generacije mladih fudbalera", poručuju osnivači akademije.

Osnovna načela i metodologija AF Sportinga su: profesionalan razvoj, timski duh, respekt, edukacija i odgovornost od kojih neće biti apsolutno nikakvih odstupanja. Fudbalska filozofija AF Sportinga biće brz, moderan i napadački fudbal sa dosta kombinatoriske i tehničkih detalja.

"U AF Sportingu ćete se po prvi put susretati sa nekim stvarima koje su u suštini poptuno normalne za škole fudbala i akademije iz regije i drugih zemalja dok se to kod nas u praksi slabo primjenjuje. Jedna od takvih stvari su detaljno i planski napravljeni programi rada i trenažni procesi za svaku dobnu kategoriju kako bi se od samog starta ispravno razvijali. Pored toga uvijek će se raditi ulazna testiranja za nove članove kako bi ih shodno znanju i trenutnim sposobnostima mogli razvrstati u adekvatne selekcije, a za stalne članove akademije radit će se kvartalna testiranja kako bi se mogao dobiti detaljan uvid u napredak svakog člana akademije posebno", ističu iz Netvisiona.

Ono što je također vrlo bitno jeste da će svaka grupa/kategorija imati maksimalno 14 do 16 dječaka sa kojima će raditi odlični treneri i asistenti kako bi se svakom članu akademije moglo pristupiti individualno, a sve u cilju što boljeg i bržeg razvoja i napredovanja.

"Kako to praksa nalaže bićemo uključeni u sva takmičenja koja su u organizaciji fudbalskog kantonalnog saveza te mnogo lokalnih i internacionalnih turnira. Generalno, želimo da postavimo nove standarde kako u Sarajevu tako i u BiH. Pred nama je jako veliki izazov i puno posla, ali ni najmanje ne sumnjamo da nećemo uspjeti u našim namjerama", navode iz Akademije fudbala.

Kako bi olakšali članovima i roditeljima obezbijedili su najbolje termine treninga:

Za početak to su sljedeći termini: Srijeda od 18:00h i 19:15h, Petak od 18:00h i 19:15h, Nedjelja od 10:00h i 11:30h

Treninzi se održavaju na dva terena sa umjetnom travom pored hotela Rimski Most na Ilidži, a uskoro će biti poznata lokacija velikog terena na kojima će se također održavati treninzi.

AF Sporting počinje sa radom 23.3.2014 i u naredna 3 mjeseca svi prijavljeni članovi će raditi ulazna testiranja, treninge, odigravanje utakmica nakon čega će se raditi selekcija i razvrstavanje po kategorijama. Obavezno je ispuniti prijavnicu koju možete skinuti sa www.sporting.ba

Sve informacije možete dobiti na +387 62 959 959 i email adresu sporting@sporting.ba  i na FB stranicu https://www.facebook.com/sportingsarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza