Prva međunarodna turistička regata 'Sava nautik' u Brčkom

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" u Brčkom

09.08.2019. 14:39 / Izvor: Akta.ba

Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" najavljena je na današnjem sastanku u organizaciji brčkanskog Udruženja "X Centar", a održat će se u petak i subotu, 16. i 17. kolovoza u Brčkom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu s gradonačelnikom Sinišom Milićem kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju sigurnosti same regate.

Igor Milićević iz Udruženja "X centar" rekao je kako očekuju 1 000 sudionika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istaknuo je kako Vlada rado podržava manifestacije koje se tijekom ljeta organiziraju na rijeci Savi.

"Ova regata sastavni je dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tijekom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter", poručio je gradonačelnik Milić.

Predsjednik Udruženja "X Centar" Saša Slavnić naglasio je kako posjetitelje prvi dan regate očekuje natjecanje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizirano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza