Pauza / TURIZAM I GASTRO

Prvi vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary

21.12.2017. 09:13 / Izvor: Akta.ba

U predivnom ambijentu Coloseum Cluba i uz prisustvo mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta, jučer je promovisan jedinstveni, sasvim nezavisni  i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary. SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namjenjen turistima ali i Saralijama.

Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana.

Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku.

Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nazaobilazan vodič za sve podjetioce našega grada ali i za naše sugrađane – rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary

Već od danas, na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kaficima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary. Kompletan spisak distributivnih mjesta nalazi se na našoj web stranici www.sfd.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza