Radionica za EFP dizajnere – razvoj Europske modne scene na globalnom tržištu

27.09.2019. 11:44 / Izvor: Akta.ba
Radionica za EFP dizajnere – razvoj Europske modne scene na globalnom tržištu

Zvanično je otvoren European Fashion Passport.

U  EU Info Centru u zgradi Evropske Unije u BiH jučer je zvanično je otvoren European Fashion Passport. Khaldoun Sinno, zamjenik ambasadora Delegacije EU, imao je čast da otvori European Fashion Passport 2019. 

"Sretan sam i počašćen što sam ovdje. EU je u ovom svijetu ogromna sila, a ona je velika zajednica za mnoge različite nacionalnosti i religije, baš kao i moda. Europska unija je ogromna ekonomska sila bez granica s ogromnim prihodima od industrije, trgovine i mnogih drugih područja, pa ljudi zaboravljaju da moda predstavlja 5% prihoda EU, jer EU kao i moda ne poznaju nikakve granice. Ovaj je događaj savršen primjer transparentnosti EU-a i spremnosti pomoći mladim ljudima da razviju svoje snove", rekao je Khaldoun Sinno.

Učesnici radionice su bili dizajneri u projektu European Fashion Passport te gosti Dijana Kozadra- tekstilni konstruktor iz BiH, Branka Vučetić Atletić - direktorica fakulteta dizajna Profokus Zagreb, Hrvatska, Kristina Atletić- project menager u Učilištu Profokus, Hrvatska i Adnan Hajrulahović Haad - modni dizajner, BiH. 

"Snagu European Fashion Passport-a i rada na globalizaciji modne scene Europe, dokazuju i partneri European Fashion Passport-a. bitna je stvar da je delegacija EU u Bih podržala ovaj projekat. Naravno pored Europske Unije projekat su podržali i Španska, Mađarska, Belgijska, Slovačka, Holandska, Švedska i Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini. Dovesti Bosnu i Hercegovinu u kontest Europe za našu krhku modnu scenu je više nego neophodno da bi se našim dizajnerima otvorio put na spomenuto tržište", kazao je Art direktor projekta i modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza