Raiffeisen banka i Akademija likovnih umjetnosti nastavljaju saradnju

04.02.2015. 13:46 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka i Akademija likovnih umjetnosti nastavljaju saradnju

Banka i Akademija zajednički pomažu promociju umjetnosti, kao i afirmaciju najboljih studenata Akademije.

Direktor Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg i dekanesa Akademije likovnih umjetnost Amela Hadžimejlić-Kečo potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o nastavku saradnje između Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, čime je nastavljena petogodišnja saradnja, u okviru koje Banka i Akademija zajednički pomažu promociju umjetnosti, kao i afirmaciju najboljih studenata Akademije, navodi se u saopćenju Raiffeisen banke.

"Raiffeisen banka daje doprinos brojnim kulturnim i edukativnim projektima, a jedan od takvih projekata je i 'Raiffeisen Galerija', implementiran u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti sa kojom nastavljamo uspješnu dugogodišnju saradnju. Danas je u prostoru 'Galerije' otvorena i peta zajednička izložba studenata, te nam je drago da smo u mogućnosti dati priliku studentima Akademije da upoznaju javnost sa svojim radovima. Također, Raiffeisen banka nagradila je sedam najboljih studenata sa po 1.000 KM“, izjavio je Dobnigg.

Dodao je da nastavak ovog projekta još jednom potvrđuje opredjeljenje Banke da djeluje kao društveno odgovorna kompanija.

"Ovu priliku koristim da se zahvalim Raiffeisen banci što prepoznaje značaj umjetnosti kao i njenu važnost za kulturu i društvo. Finansijska podrška te ustupanje prostora 'Galerije' našim najboljim studentima da samostalno izlažu tokom godine daje podstrek mladim umjetnicima u ovom, za umjetnost zaista izazovnom vremenu", rekla je Hadžimejlić-Kečo.

Uz zajedničku izložbu koja je otvorena danas, u 2015. godini priliku da samostalno izlažu svoja djela imat će studenti: Abdulkerim Ljevaković, Odsjek kiparstvo; Nedim Šećeragić, Odsjek grafika; Semir Osmanhodžić, Nastavnički Odsjek; Tarik Rizvanović, Odsjeku produkt dizajn; Nataliya Andreeva Salikhovich, Odsjek slikarstvo; Romano Kuduzović, Odsjek grafički dizajn; Sabrina Mejrić, Odsjek grafički dizajn.

Tokom prethodnih godina, u Raiffeisen GALERIJI postavljeno je pet zajedničkih i 37 samostalnih izložbi studenata. U narednom periodu, radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, od 8.00 do 16.00 sati, ljubitelji umjetnosti mogu pogledati novu zajedničku izložbu radova nagrađenih studenata. Svaka izložba prodajnog je karaktera, te svi zainteresirani posjetitelji mogu dati doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza