Pauza / SPORT

Rally for Heroes dolazi u Mostar i Sarajevo

06.08.2018. 14:16 / Izvor: Akta.ba

Građani Mostara u utorak, 7. kolovoza, od 13 do 15 sati na Španjolskom trgu imat će priliku pogledati automobile sudionika humanitarne vožnje "Rally for Heroes" koja se organizira u čast palih britanskih vojnika.

Na putovanju koje će trajati 10 dana, sudionici će proći kroz 10 zemalja te preći oko 5.000 kilometara, a sva prikupljena sredstva bit će dodijeljena udruženju SSAFA - jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama.

Ova humanitarna vožnja organizira se svake dvije godine, a ovo je peta po redu. Sudionici ovih vožnji su članovi britanskih Oružanih snaga, veterani, ali i civili, koje povezuju ljubav prema automobilima i želja da podrže Oružane snage, priopćili su britanske ambasade Sarajevo.

Rally for Heroes kroz Bosnu i Hercegovinu prolazit će 7. i 8. kolovoza, te će tako osim Mostaraca i građani Sarajeva imati priliku pobliže se upoznati s automobilima 7. kolovoza, od 19 do 21 sat, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI).

Događaji su organizirani u suradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Ministarstvom obrane Bosne i Hercegovine, Upravom grada Mostara i Upravom grada Sarajeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza