Real putuje u Liverpool po novu pobjedu

13.04.2021. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Real putuje u Liverpool po novu pobjedu

Ove sedmice bit će poznati polufinalisti Lige prvaka.

Ove sedmice bit će poznati polufinalisti Lige prvaka. Sutra u direktnom prijenosu u programu Nove BH pogledajte duel sa Anfield Rouda u kojem Liverpool dočekuje Real Madrid, koji u Englesku stiže sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice. Bit će to veliki izazov za Jurgena Kloppa i Redse koji imaju mnogo problema ove sezone i koji su, nakon devet utakmice bez pobjede, proteklog vikenda uspjeli osvojiti tri boda protiv Aston Ville.

Real u posljednjih 13 utakmica ne zna za poraz. Nakon trijumfa nad Liverpoolom, u El Clasicu su pobijedili Barcelonu sa 2:1. Prvi je to put nakon 13 godina da je Kraljevski klub ostvario trijumf u oba prvenstvena duela protiv Barcelone.

I jedni i drugi najviše problema imaju u odbrani. Dok Kloppu već duže vrijeme nedostaju najbolji igrači, poput Van Dijka, Matipa i Gomeza, Zidane, koji u prvom susretu na raspolaganju nije imao Sergija Ramosa, Varanea i Carvajala, za ovu utakmicu neće moći računati na Lucasa Vasqueza.

Revanš susret Liverpool – Real Madrid ne propustite sutra na Novoj BH u 21.00 sat. Prijenosu susreta sa Anfield Rouda prethodit će uvodna emisija Lige prvaka, u kojoj donosimo detaljnu analizu utakmice i timova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza