Realizovan prvi dio projekta "Sportom protiv poplava"

15.08.2017. 08:35 / Izvor: Akta.ba

Radilo se o dvodnevnom dječijem fudbalskom turniru na kojem su učestovale  najmlađe generacije.

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) i Opštine Vukosavlje, u subotu i nedjelju (12. i 13. avgusta  2017. godine), sa početkom u 9:00 časova realizovana je prva faza akcije pod nazivom: „Sportom protiv poplava“. Akcija je održana na stadionu FK “Sloga“ Jakeš.

Radilo se o dvodnevnom dječijem fudbalskom turniru na kojem su učestovale  najmlađe generacije u dobi od 8 do 13 godina. Na Turniru je učestvovalo ukupno 25 ekipa, sa preko 300 učesnika, sa područja cijele BiH i Srbije. Na ovaj način, putem sporta i sportskih manifestacija, dat je doprinos promociji bolje prevencije i jačanju svijesti o potrebi bolje zaštite od poplava.

Organizatori turnira, djeca i domaćini, bili su obučeni u majice sa natpisom „Boljom prevencijom do bolje zaštite od poplava“. Na stadionu su bile postavljene tende, koje su nosile istu poruku, i pult sa kojih je, omladina iz omladinskih udruženja „Dobor“ i „Sova“, prisutnima dijelila posebno štampane i dizajnirane letke sa dodatnim informacijama o značaju i ulozi sporta i sportista u unapređenju prevencije poplava. Širom Jakeša, odnosno opštine Vukosavlje, polijepljeni su plakati sa istom porukom. Gostujuće ekipe bile su smještene u SKC „Riječani“ Modriča gdje je, uz prigodan kulturno-zabavni program, nastavljeno druženje najmlađih sportista.

Manifestacija je održana u okviru projekta: „Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac-Šamac, Šamac i Vukosavlje“, kojeg finansira Evropska unija a provodi NBR.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza