Red Bull Cliff Diving otkazuje prvenstvo 2020 i fokusira se na sezonu 2021.

22.04.2020. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Red Bull Cliff Diving otkazuje prvenstvo 2020 i fokusira se na sezonu 2021.

Organizatori se nadaju da će ipak uspjeti prirediti jedno takmičenje u Australiji, u znak zahvalnosti svim vjernim fanovima.

U svjetlu brige za javno zdravlje i u skladu s preporukama nadležnih tijela, sezona Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2020 se obustavlja. Organizatori vjeruju da će njihovu odluku svi razumjeti i poštovati, piše redbull.ba.

Kako kažu, sav trud i energiju usmjerit će na pripremu izvanredne sezone 2021, kada će elitni skakači i skakačice, kao i mlade nade cliff divinga, ponovo oduševljavati publiku svojim nevjerovatnim skokovima s visina do 27 metara.

Organizatori se nadaju da će ipak uspjeti prirediti jedno takmičenje u Australiji, u znak zahvalnosti svim vjernim fanovima, ali i kako bi najboljim svjetskim skakačima pružili priliku da demonstriraju svoju vrhunsku vještinu.

Red Bull u Australiji radi sve što je moguće kako bi bio spreman za održavanje događaja u Sydneyu, u novembru 2020. godine. Sigurnost publike, skakača, ekipe i svih ostalih uključenih osoba je najviši prioritet te će, uz preporuke vlasti, u konačnici i odrediti mogućnost održavanja kada planirani datum bude blizu.

Takmičari iz 18 država, uključujući aktuelne prvake Rhiannan Iffland (AUS) i Garyja Hunta (FRA), će u sezoni 2021 dovesti najstariji ekstremni sport do novih visina, kada se Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo vrati jače i spremno da ponovo inspiriše fanove širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza