Rekordna posjeta za vikend na Jahorini

01.07.2019. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Rekordna posjeta za vikend na Jahorini

Olimpijski centar Jahorina zavanično je otvorio ljetnu sezonu proteklog vikenda kada je na ovoj planini ostvareno nevjerovatnih 2.000 ljetnih vožnji.

Olimpijski centar Jahorina zavanično je otvorio ljetnu sezonu proteklog vikenda kada je na ovoj planini ostvareno nevjerovatnih 2.000 ljetnih vožnji. Prvi dan ljetne sezone obilježen je besplatnim  korištenjem svih ljetnih sadržaja ali i nikad većim brojem posjetilaca koji su na planinu došli po osvježenje. Obogaćena ponuda i dobro pripremljena planina za ljeto čini Jahorinu omiljenom destinacijom za bijeg od gradske gužve i visokih temperatura.

Tokom ljetne sezone posjetiocima će biti na raspolaganju šestojed Poljice za panoramsko razgledanje, ljetnje sankanje, x race, teretana na otvrenom, sportski tereni, označene planinske staze za šetanje kao i renta bicikala i to svaki da u terminu od 10:00 do 17:00 časova. Olimpijski centar Jahorina je za sve kategorije posjetilaca pripremio i promotivne vikende pa će pravo na popust od 15 do 60 odsto tokom ovog ljeta imati roditelji, mladi, školarci ali i penzioneri. Jedna od novina je Jahorina suvenir shop koji je smješten na plato Poljice i nudi posjetiocima veliki izbor najljepših jahorinskih suvenira.

Paralelno sa realizacijom ljetne sezone Olimpijski centar Jahorina radi na mnogobrojnim projektima od kojih je svakako najzanimljiviji bob na šinama. U planu je da novi ljetni sadržaj svjetlost dana ugleda u toku ove sezone. Trasa dužine 2.5 km koja će kretati od jezera na vrhu planine a završavati na platou Poljice učiniće ovaj sadržaj sigurno najatraktivnijim ljetnim sadržajem. Mnogobrojni događaji, koncerti iznenađenja, novi sadržaji ali i odlična gastro i wellness ponuda jahorinski hotelijera očekuju sve goste u oazi zelenila i čistog planinskog vazduha tokom ljetnih mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza