Repertoar multiplex Cinema City od 01. – 07 .04.2010.

31.03.2010. 09:23 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 01. – 07 .04.2010.

Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici za sve ljubitelje sedme umjetnosti u glavnom gradu BiH donosi čak tri nova filmska ostvarenja američke i lokalne filmske produkcije te par vrlo zanimljivih promotivnih akcija i usluga.

Program od 01. aprila predvodi dugoočekivana romantična drama „Hvala ti za ljubav“ (Remember me) u kojoj u naslovnoj ulozi gledamo idola tinejdžerki cijelog svijeta, glavnog junaka mega popularnog serijala „Sumrak“ Roberta Pattisona. Pored mladića koji dokazuje da pored sjajnog izgleda ima i vrhunski glumački talenat u filmu Allan Coultera, poznatog TV reditelja koji iza sebe ima sjajne serije „Seks i grad“ i „Six feet under“ gledamo mladu ljepoticu Emilie DeRavin, zvijezdu hita „Narodni neprijatelj“, irskog veterana i bivšeg Jamesa Bonda, Pierce Brosnana te dobitnika Oskara Chrisa Coopera.

Robert Pattison u romantičnoj drami radnjom smještenoj u New York u ljeto 2001.godine igra Tylera, mladog buntovnika koji iznenadnim obrtom sudbine upoznaje mladu i vrlo zanimljivu djevojku Ally. Njen duh pomaže mu da zacijeli nakon porodične tragedije ali okolnosti koje su ih spojile uskoro će zaprijetiti da ih rastave zauvijek...

Ljubitelji dobre komedije 01.aprila dolaze na svoje sa urnebesnim filmom „Muškarci koji bulje u koze“(The Men who stare at Goats). U rediteljskom ostvarenju poznatog glumca Granta Heslowa gledamo svezvijezdanu ekipu koju predvode fantastični George Clooney, sjajni britanac Ewan McGregor te veterani i dobitnici Oskara Jeff Brigdes i Kevin Spacey.

U filmu naslonjenom na događaje iz stvarnog života koji su gotovo nevjerojatni, reporter Bob Wilton otkriva tajno krilo američke vojske prateći zagontenog operatera Specijalnih postrojbi na zapanjujućem zadatku. Reporter u potrazi za velikom pričom susreće Lyna Cassadyja, čovjeka iz sjene, koji tvrdi da sudjeluje u eksperimentalnoj američkoj vojnoj jedinici i tu kreće njihovo nevjerovatno putovanje.

Cinema City nastavlja predstavljati i najbolja ostvarenja regionalne produkcije na hrvatskom romantičnom komedijom „Vjerujem u Anđele“ koja je prošle godine na filmskom Festivalu u Puli osvojila nagradu publike. U rediteljskom ostvarenju Niške Sviličića u naslovnim ulogama gledamo jedan od trenutno najljpših i najaktuelnijih zvijezda hrvatske estradne scene Dolores Lambaša te sjajnog pozorišnog i filmskog glumca Vedrana Milkotu.

Glavni lik romantične komedije sa ukusom mora i sunca je Poštar Šime, jedan od omiljenijih ljudi u malom mjestu, na otoku nasred mora. Jednog dana u mjesto se doseli zgodna žena po imenu Dea i svi muškarci u mjestu započinju sa klasičnim mediteranskim hofiranjem jer ona izgleda vrlo atraktivno i poželjno ali Šime jedini ima nekog uspjeha kog nje. S vremenom se mjesto okreće protiv njega ali to Šimu ne brine previše jer što je duže sa Deom sve više mu se sviđa…

Za četvrtak 01.april Cinema City predstavlja i novu Skrivenu pretpremijeru. U dvorani 1 u terminu od 22:00 sata sve zainteresovane očekuje projekcija filma iznenađenja do sada ne prikazanog na repertoaru BH kino dvorana a ulaznice za film koji će sigurno opravdati očekivanja se ovih dana mogu obezbjediti na blagajnama multiplexa po promotivnoj cijeni od 5 KM.

Cinema City i ovog vikenda nastavlja sa promotivnom akcijom Revija Walt Disney klasika. U subotu i nedjelju 03. i 04.04. klinci i njihovi roditelji mogu uživati u projekcijama sjajnih klasika studija Walt Disney „Juhu-Hu“ i „Obitelj Robinson“. Svi filmovi su sinhronizovani na naš jezik pa ih mogu pratiti i najmlađi gledatelji a ulaznice se mogu već od danas kupiti na blagajnama multiplexa po promotivnoj cijeni od 3 KM.

Od 01.aprila na blagajnama multiplexa kreće i pretprodaja ulaznica za dva dugo očekivana filma, urnebesnu romantičnu komediju „Lovac na glave“ u kojoj veliki ekran dijele sjajni škot i junak hitova „P.S. Volim te“ i „Gola istina“ Gerald Butler te zvijezda popularne TV serije „Prijatelji“ prelijepa Jennifer Aniston te novi fimski uradak BH dobitnika Oskara Danisa Tanovića „Trijaža“ u kojem u naslovnim ulogama gledamo velikog Colina Farrella i našeg Branka Đurića.

Sve informacije oko Revije Walt Disney, skrivene pretpremijere, programa prikazivanja, filmova u najavi te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza