Repertoar multiplex Cinema City od 01.10. do 07.10.2009. godine

30.09.2009. 09:43 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 01.10. do 07.10.2009. godine

Nakon što je u prvih 50 dana rada sve najaktuelnije naslove u multiplexu Cinema City pogledalo preko 46000 gledatelja, prvi sarajevski multiplex najavljuje novu uzbudljivu sedmicu od 01. oktobra sa vrhunskim filmskim ostvarenjima.

Veliku promotivnu akciju mjesec romantičnih komedija sa početkom prikazivanja zaključuje najočekivaniji film sezone u žanru, "Moja Grčka avantura". U pitanju je nastavak jedne od najgledanijih komedija svih vremena "Moje debelo grčko vjenčanje" u kojem u naslovnoj ulozi ponovo gledamo neodoljivu Niu Vardalos. Glumačku ekipu ove urnebesne komedije zaokružuju veteran komičar Richard Dreyfuss i poznati grčki ljepotan Alexis Georgoulis.

U filmu Vardalos ovaj put igra Georgia koja je nezadovoljna Amerikanka grčkog podrijetla koja se preselila u Grčku gdje radi kao turistički vodič i ponovno otkriva ne samo ljepotu svoje stare domovine već i svoj "Kefi" – što na grčkome jeziku znači "duh". Njezini turisti radije bi kupovali majice nego slušali o povijesti. U histeričnom sukobu osobnosti i kultura čini se da sve ide po krivom, sve dok joj jednoga dana vrlo poseban turist Irv Gordon ne pokaže kako se treba zabavljati. To ju inspirira da dobro pogleda čovjeka s kojim će, protivno svim svojim očekivanjima, pronaći ljubav…

Sa druge strane za ljubitelje žanra naučne fantastike Cinema City od 01. oktobra najavljuje posebnu poslasticu, a riječ je o SF trileru "Distrikt 9". Izuzetno napeti film mladog južnoafričkog reditelja Neilla Blomkampa produciran od strane kreatora hit serijala "Gospodar prstenova" Petera Jacksona nakon premijere instantno je postigao kultni status i ostvario zaradu od preko 170 miliona dolara u kinima širom svijeta.

Vanzemaljci su napravili konatakt sa Zemljom tačno 28 godina prije trenutka u kome se dešava radnja filma. Ljudi tada nisu znali šta da očekuju – neprijateljski napad ili susret sa najneverovatnijom novom tehnologijom – ali, ništa od toga se nije desilo. Zapravo, vanzemaljci koji su došli su bili izbjeglice, radnici, čiji je vođa nestao. Oni su, posle dogovora svih svetskih nacija, smješteni u improvizovane domove u Distriktu 9 u Južnoj Africi. Vremenom, nestalo je strpljenja za cijelu situaciju sa vanzemaljcima, i kontrola nad njima povjerena je kompaniji Multi-National United (MNU) kojoj nije posebno stalo do njihove dobrobiti. MNU ima plan da ostvari veliki profit ukoliko uspije napraviti oružje koje posjeduju vanzemljaci….

Od početka oktobra Cinema City uvodi i novu uslugu, organizovane proslave rođendana za djecu od 4 do 14 godina. Uz uživanje u najnovijim dječijim filmskim hitovima, najmlađi se mogu zabaviti u posebno pripremljenom prostoru multiplexa Cinema City namjenjenom proslavi rođendana.

Program prikazivanja filmova u PDF-u



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza