Repertoar multiplex Cinema City od 03.09. do 09.09.2009. godine

02.09.2009. 10:11 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 03.09. do 09.09.2009. godine

Sarajevski multiplex Cinema City i dalje bilježi rekordne rezultate gledanosti na aktuelnim filmskim hitovima sa repertoara te je u prvih 25 dana rada ostvario posjetu od preko 25.000 gledatelja.

Cinema City u septembru predstavlja posebnu akciju mjesec romantičnih komedija a prva u nizu je "Prisila na brak" (Proposal) koja sa prikazivanje kreće 03. septembra u novoj filmskoj sedmici. Riječ je o novom ostvarenju mladu holivudske rediteljke Anne Fletcher, kreatorke hitova "27 haljina" i "Step up" u kojem se u naslovim ulogama pojavljuju prelijepa Sandra Bullock, junakinja hit serijala "Miss Congeniality" i mladi kanadski komičar Ryan Reynolds koji je u posljednje vrijeme oduševio u hitovima "Blade: Trojstvo" i "Wolverine".

Film koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od gotovo 160 milion dolara govori o Margaret, nasrtljivoj književnoj urednici iz New Yorka, koja je suočena s mogućnošću deportacije natrag u rodnu Kanadu. Ona snalažljivo izjavljuje da je zapravo zaručena za svog pomoćnika Andrewa, kojeg već godinama muči i koji jadan nije svjestan što mu se sprema. Andrew pristaje sudjelovati u izmišljotini, no uz neke uvjete. Nespojivi par kreće na put na Aljasku kako bi ona upoznala njegovu ekscentričnu obitelj, a Margaret se radi svoje neprilagođenosti nađe u nizu urnebesnih komičnih situacija.

Od 03. septembra na svoje dolaze i najmlađi gledatelji kao i njihovi roditelji sa sjajnim animiranim mega hitom studija Walt Disney "Nebesa" (Up) koji je nakon svjetske premijere na noći otvorenja ovogodišnjeg Kanskog Filmskog Festivala u kinima širom svijeta ostvario zaradu od nevjerovatnih 430 miliona dolara.

Walt Disney i Pixar Animation Studios u fantastičnoj komediji "Nebesa", koju je režirao za Oscara® nominirani redatelj Pete Docter ("Čudovišta iz ormara"), gledatelje vode u daleka nebeska prostranstva na jednu od najzabavnijih pustolovina svih vremena. Film prati poletnu priču o 78. godišnjem prodavaču balona Carlu Fredricksenu, koji napokon ispunjava svoj životni san o velikoj pustolovini kada zaveže tisuće balona za svoju kuću i odleti u divljine Južne Amerike.

No, on prekasno otkriva da se na put ukrcala i njegova najveća noćna mora: pretjerano optimističan osmogodišnji izviđač imenom Russell. Njihovo putovanje u izgubljeni svijet, gdje će susresti neke neobične, egzotične i iznenađujuće likove, je puno urnebesnosti, emocija i divlje maštovitih pustolovina.

Cinema City je pripremio i posebnu promotivnu akciju za "Nebesa" pa će tako svaki 50-ti gledatelj osvojiti poklon na temu filma (flašica za vodu, termos, travel diary, aviatorske naočale ili kapa). Promotivna akcija traje do isteka zaliha poklona. Film je sinhronizovan na Hrvatski jezik pa ga mogu pratiti i najmlađi gledatelji.

Program prikazivanja filmova u PDF-u



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza