Repertoar multiplex Cinema City od 08.10. do 14.10.2009. godine

06.10.2009. 16:17 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 08.10. do 14.10.2009. godine

Prvi sarajevski multiplex Cinema City u proteklom je vikendu prešao cifru od 50.000 posjetitelja, a za narednu sedmicu pored trenutnih najavljuje nove aktuelne filmske hitove na repertoaru.

Od 08. oktobra program Cinema City predvodi SF Triler "Surogati" (Surrogates). U filmu Johanthana Mostowa, tvorca hit spektakla "Terminator 3: Pobuna mašina" u naslovnoj ulozi gledamo Brucea Willisa, jednog od najvećih akcionih starova Holivuda koji nastavlja niz vrlo uspješnih akcionih uloga nakon hita "Umri muški 4". Glumačku ekipu vizuelno fantastičnog SF trilera zaokružuju ljepotice Radha Mitchell, koju smo gledali u hitu Tonya Scotta "Čovjek u plamenu" i Rosamund Pike, Bond djevojka iz blockbustera "Umri drugi dan" te sjajni veterani Ving Rhames i James Cromwell.

Radnja filma se dešava u društvu budućnosti gdje ljudi žive svoje živote iz sigurnosti svojih domova upravljajući robotima surogatima; seksi, fizički savršenim mehaničkim reprezentacijama samih sebe. To je idealan svijet u kojem zločin, bol, strah i posljedice ne postoje. Kada prvo ubojstvo u mnogo godina protrese ovu utopijsku zajednicu, agent FBI-a Greer otkriti će golemu zavjeru skrivenu iza fenomena surogata, te biti prisiljen prekinuti korištenje vlastitog surogata, riskirajući život kako bi razriješio misteriju.

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City od 08. oktobra na repertoar donosi novu sinhroniziranu aminiranu avanturu pod nazivom "Don Quijote: Magareća posla". Španski kompjuterski animirani film u kojem glasove glavnim karakterima posuđuju hrvatske zvijezde Sven Medvešek, Mila Elegović te Jasna Palić Picukarić je nova filmska adaptacija čuvene Cervantesove knjige gledane iz ugla Rucija – najpustolovnijeg, najhrabrijeg i najnestašnijeg magarac u cijeloj Kastilji.

Rucio ne oklijeva ni sekunde kada mu se konačno pruži prilika pobjeći od dosadnog života, i otisnuti se u veliku pustolovinu bez granica: Vitez od Polumjeseca izazvao je Don Quijotea na dvoboj u Barceloni. Sa svojim vitezom Rucio mora izbjeći razne opasnosti koje ih čekaju na putu prema Barceloni: špijune, histerične vojvode... i najveću opasnost od svih - tajanstvenog Sinistera.

Cinema City ove sedmice najavljuje i novu skrivenu pretpremijeru koja je zakazana za 15. oktobar u terminu od 22:00. Sve zainteresovani mogu kupiti ulaznice za projekciju filma iznenađenja na blagajnama multiplexa od prije par dana a Cinema City garantuje BH premijeru istog. Radi odigravanja utakmice Bosna i Hercegovina – Estonija u subotu 10.10. Cinema City na repertoaru će uz večernje imati i puno veći broj dnevnih projekcija svih aktulenih naslova na repertoaru.

Program prikazivanja filmova u PDF-u



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza