Repertoar multiplex Cinema City od 10.12. do 16.12.2009. godine

09.12.2009. 10:28 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 10.12. do 16.12.2009. godine

Nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem je aktuelne filmske hitove pogledalo preko 5000 gledatelja Multiplex Cinema City i za predstojeću sedmicu najavljuje vrlo bogat repertoar sa novim dugo očekivanim naslovima.

Program Cinema City od 10. decembra predvodi kultni horor triler "Paranormalna aktivnost". Prema riječima eksperata najisplativiji film svih vremena snimio je mladi autor Oren Peli još 2007. godine za sedam dana u svom domu sa budžetom od 15.000 dolara i potpuno nepoznatim glumcima. Film je nakon sjajnih testnih projekcija dobio odlične ocjene publike i svjetlosnom brzinom doživio status fenomena te je samo na američkim kino blagajnama u proteklih par mjeseci ostvario zaradu od preko 100 miliona dolara.

Film jedinstvene jezovite atmosfere koja gledatelje drži na ivici sjedišta govori o mladom paru iz srednjeg staleža koji se doseljava u naizgled tipičnu kuću u predgrađu. Nakon useljenja postaju svjesni uznemiravajućeg prisustva nečega što može ali i ne mora biti demonskog porijekla. Duh najviše opsjeda Kejti, studentkinju koja osjeća da je nešto "proganja" cijelog života. Nakon što njen vjerenik Mika jednu noć odluči sve događaje snimiti svojom kamerom dolazi do eskalacije paranormalnih aktivnosti...

Za pripadnice ljepšeg spola Cinema City predstavlja novu sjajnu romantičnu dramu pod nazivom "Ljubav se događa". U filmu mladog scenariste i reditelja Brandona Campa u naslovim ulogama gledamo Jennifer Aniston, zvijezdu planetarno popularne TV serije "Prijatelji" koja nastavlja niz uspješnih filmskih izvedbi nakon hitova "Razlaz", "Marli i ja" te Aarona Eckharta, junaka klasika Stevena Soderbergha "Erin Brokovich", dok se u sporednim ulogama pojavljuju sjajni veteran Martin Sheen i poznata TV glumica Judy Greer.

Glavni junak filma kojeg je u u kinima susjedne Hrvatske vidjelo gotovo 20.000 gledatelja je Burke Preston, čovjek koji izgleda ima sve odgovore. No tek ako pitate millione njegovih obožavatelja koji pomamljeno čitaju njegove knjige i polaze seminare o prevladavanju straha i optimizmu.

U stvarnosti, on nije tako siguran u savjete koje daje drugima jer ga je smrt supruge duboko potresla. No kada upozna ljupku cvjećaricu Eloise po prvi put ostaje bez teksta...

Cinema City ovih je dana postao prvi objekat u Bosni i Hercegovini koji ima točene proizvode Coca Cola sa post miks aparata. Za 10. decembar u 22:00 sata najavljena je nova Skrivena pretpremijera filma iznenađenja do sada ne prizakazanog na repertoaru BH kino dvorana.

U saradnji sa kompanijom Coca Cola HBC Cinema City pripremio je malo iznenađenje za sve gledatelje Skrivene pretpremijere koji će na poklon dobiti točeni proizvod Coca Cola 0,33 l po izboru.

Na blagajnama multiplexa krenula je i pretprodaja ulaznica za Svjetsku premijeru najočekivanijeg filma godine, SF spektakla "Avatar". Novo filmsko remek djelo tvorca "Titanica", Jamesa Camerona je na repertoaru od 17. decembra a već sada možete obezbjediti svoje ulaznice za prvu sedmicu prikazivanja mega blockbustera.

Sve informacije oko Svjetske premijere "Avatar", Skrivene pretpremijere, programa, filmova u najavi i usluga Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona: 033 567 230.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza