Repertoar multiplex Cinema City od 12.11. do 18.11.2009. godine

11.11.2009. 10:05 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 12.11. do 18.11.2009. godine

Multiplex Cinema City započinje udarni dio sezone jesen zima 2009/2010 od 12. novembra sa Svjetskom premijerom prvog u nizu najočekivanijih naslova godine najavljenih u promotivnoj akciji Blockbuster Season za kojeg već vlada veliki interes ljubitelja filma u glavnom gradu BiH.

Naravno, riječ je do sada na velikom ekranu neviđenom filmu katastrofe "2012" kojeg rediteljski potpisuje majstor ovog specifičnog žanra Roland Emmerich. Autor koji je na velike ekrane donio blockbustere "Dan nezavisnosti", "Godzilla" i "Dan poslije sutra" svoj je najnoviji visokobudžetni spektakl zasnovao na starom proročanstvu Majanskog kalendara koji govori o kraju Svijeta 21. decembra 2012. godine, a u naslovnim ulogama u ovom zapanjujućem filmu predstavlja svezijezdanu glumačku ekipu koju predvode sjajni John Cusack, Amanda Peet, Oliver Platt i Chiwetel Eijofor.

Globalna kataklizma prouzročena propadanjem zemljine kore i stravičnim poplavama dovodi do kraja svijeta. Preživjeli se bore za svoj opstanak dok američka agencija pod nazivom "Institut za nastavak čovječanstva" pokušava iskoristiti brodove kako bi osigurao postojanje ljudske rase.

Za ljubitelje komedije Cinema city na repertoar od 12. novembra donosi i najgledaniji naslov žanra u ovom dijelu sezone "A kad brak nije lak". Riječ je o prvom rediteljskom ostvarenju glumca Petera Billingsleya u kojem gledamo elitnu ekipu holivudskih komičara na čelu sa Vince Vaughnom urnebesnim junakom hitova "Lovci na djeveruše" i "Razlaz".

Pored Vaughna u filmu koji je samo na američkim kino blagajnama u proteklih mjesec dana ostvario zaradu od 90 miliona dolara gledamo zvijezdu planetarno popularne TV serije "Seks i Grad" Kristin Davis, te sjajne komičara Jasona Batemana i Jona Favreaua.

Film prati četiri para sa srednjeg Zapada koji kreću na put u hotelski kompleks na tropskom ostrvu. Dok samo jedan par tamo ide da bi poradio na svom braku, ostala tri se spremaju da uživaju, voze skutere i borave u spa centru. Ubrzo će otkriti da njihovo učešće u terapiji za parove nije po izboru. Ono što će uslijediti je urnebesan pogled na stvarne probleme sa kojima se suočavaju svi parovi.

Cinema City je u saradnji sa Termama Tuhelj pripremio i nagradnu igru za sve gledatelje filma "A kad brak nije lak". Na ulazu u dvoranu gledatelji će dobiti posebno pripremljen kupon koji trebaju ispuniti i nakon projekcije ubaciti u kutiju na izlazu iz kina te tako ostvaruju mogućnost osvajanja jedan od 3 vikend aranžmana u prekrasnom okruženju wellness centra u susjednoj Hrvatskoj u terminu po izboru. Dobitnici će biti izvučeni u jutarnjem programu TV SA prvog četvrtka nakon završetka prikazivanja filma "A kad brak nije lak" u multiplexu Cinema City.

Za najmlađe gledatelje City je pripremio novo veliko iznenađenje u vidu sjajnog animiranog filma "Niko i put ka zvijezdama" koji je svoju BH premijeru doživio u okviru Dječijeg programa 15.SFF-a. Filmski animirani film koji je sinhronizovan na hrvatski jezik pa ga mogu gledatelji i oni najmlađi priča priču o Niku, malom irvasu koji vjeruje da je sin jednog od članova čuvenog Djeda Mrazovog "Letećeg odreda".

Drugi mladi jeleni samo mu se smiju, ali Niko je uporan. Pomaže mu trapava vjeverica po imenu Julius, koja Nika vidi kao svog usvojenog sina. Priča postaje mračnija kad Niko krene da vježba u divljini i neoprezno privuče pažnju krvoločnog čopora Crnog vuka - slučajno ih dovede do Sjeverne doline, što njegovu braću irvase natjera da bježe ka opasnoj Sjevernoj divljini.

Najveći i najsretniji ljubitelji sage "Sumrak" koji su uspjeli doći do ulaznica za ponoćnu projekciju sa četvrtka 19. na petak 20. novembra sa velikim nestrpljenjem očekuju Svjetsku premijeru drugog dijela planetarno popularne romantične sage "Mladi mjesec". Radi mnogih koji nisu uspjeli doći do svojih ulaznica za premijeru Cinema City je odlučio redovno prikazivanje filma krenuti od 20. novembra a ulaznice su već puštene u prodaju na blagajnama multiplexa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza