Repertoar multiplex Cinema City od 15.04. - 21.04.2010. godine

13.04.2010. 17:06 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 15.04. - 21.04.2010. godine

Program multiplexa Cinema City od 15.aprila predvodi film koji će svakako zadovoljiti široke mase, sjajna porodična akciona komedija pod nazivom KICK ASS. Adaptaciju istoimenom stripa Mark Millara, potpisuje veliki britanski producent i reditelj Matthew Vaughn, tvorac klasika Guya Ritchiea "Lopovi, ubojice I dvije nabijene puške" I "Layer Cake". Glavnu ulogu u filmu ima mladi britanski glumac Aaron Johnson, koji u ovom filmu igra Njuorškog tinejdžera, srednjoškolca Dave Lizewski, kojeg niko ne primjećuje a koji je inače veliki obožavatelj stripova. Pod utjecajem goleme količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati super junak i boriti se protiv opakih zločinaca. U tu svrhu nabavit će potrebno odijelo, naočale i masku te promijeniti ime u – KICK ASS. Pored Aron Jahnsona, u filmu se pojavljuje I mlada glumica Chloe Moretz, koja glumi fatalnu djevojku zvanu Hit Girl. U filmu Kik Ass se pojavljuje I Američki Oskarovac Nicholas Cage, koji je za za film Napuštajući Las Vegas (Leaving Las Vegas) 1995. dobio prestižnu nagradu Oscar za najboljeg glumca.Kako kaže redatelj Matthew Vaughn "SVE JE TO KICK ASS", a ova urnebesna, uvrnuta, akcijom nabijena porodična komedija će u Multiplex-u Cinema City doživjeti svoju Svjetsku premijeru paralelno sa kinima Sjevernoameričkog kontinenta 15. aprila.

Za najmlađe posjetioce, Multiplex Cinema City u narednoj sedmici pripremio je pustolovnu animiranu komediju “Kako da dresirate svog zmaja” (How to Train Your Dragon), ostvarenje, reditelja Krisa Sendersa i Dina DeBloa, koji stoje iza iste ekipe poznatih animiranih filmova "Šrek", "Madagaskar" i "Kung-fu panda" a inače poznatih I po saradnji na animiranom filmu “Lilo i Stič”( Lilo & Stitch).

Ova avanturistička animirana komedija zasnovana je poistoimenojknjizi Cresside Cowell, a govori o svjetu snažnih mitskih Vikinga i strašnih zmajeva. U centru pažnje je vikinški tinejdžer Štucko, koji živi na ostrvu Berk, koji se ne uklapa u potpunosti u svoje pleme, kao I dugoročnu tradiciju plemena, herojskog ubijanja zmajeva. Ali kada sretne povrijeđenog zmaja (i na kraju se i sprijatelji s njim), njegov svjet će se okrenuti naglavačke. Ovaj zmaj će izazvati i njega i ostale Vikinge da sagledaju svjet iz potpuno drugačije perspektive. Inače, ovaj film je samo poslije prvog vikenda prikazivanja u Američkim kinima zaradio preko 43 miliona dolara I dostigao sami vrh top –liste najbolje kotiranih filmova po zaradi na Američkim blagajnama.

Cinema City, u ovoj sedmici, predstavlja I akcioni triler Na rubu tame (Edge of Darkness). Slavno djelo Novozelandskog redatelja Martina Campbell, koji je poznat I po filmskim ostvarenjima Legenda o Zorou (The Mask of Zorro) I Casino Royale. Inače film je nastao po istoimenoj Britanskoj, BBC-ijevoj mini seriji koja je nastala u vrijeme tačerizma koja razotkriva mračni svijet Hladnog rata, nuklearnih prijetnji i političko-korporativnih spletki. Glavne uloge tumače Mel Gibson ovaj put u ulozi samohranog oca Thomas Cravena. Mel Gibson australska filmska legenda, poznat po brojnim filmskim ostvarenjima, a na vrhuncu njegove karijere dobiva Oskara za najboljeg redatelja za film „Hrabro srce“ (Braveheart), 1996. Godine. Thomas Craven (Mel Gibson) u filmu Na rubu tame je veteran Odjela za umorstva bostonske policije i samohrani otac. Kada njegovu jedinicu, 24-godišnju Emmu , ubiju na pragu doma, svi pomisle da je metak bio namijenjen njemu. No, on uskoro posumnja na nešto drugo i odluči istražiti tajni život svoje kćeri i njezino ubojstvo.

Pored Mel Gibsona, u ovom filmskom ostvarenju se pojavljuju Ray Winstone, Danny Huston, kao i Srpska glumica Bojana Novaković.

Cinema City nastavlja sa iznenađenjima za sve gledatelje koje posjete Code dvoranu, prvih 20 posjetilaca koji kupe kartu za projekcije filmova u Code dvorane (projekcije u petak i subotu), dobit će poklon muzički CD pod nazivom „Rock after the siege“ Music Life Radio Show-a koji sadrži po tri numere izdvojenih bendova: Predgrupa, Pappoemuo, Rigorozni i Ofside. Generalni sponzor poklon muzičkog CD-a je Fabrika Duhana Sarajevo. Akcija traje do 30. 04. 2010. godine.

Od 15. aprila na blagajnama multiplexa kreće predprodaja ulaznica za jedan od najočekivanijih filmova 2010. godine, avanturistički spektakl SUDAR TITANA (Clash of the Titans), redatelja Louisa Leterriera. Film koji je proteklog vikenda otvoren na prvom mjestu američke top liste sa zaradom od preko 65 miliona dolara oslonjen je na holivudski klasik iz 1981. godine a u naslovnim ulogama ovaj put gledamo glavnog junaka "Avatara" Sama Worthingtona, te britanske veterane Liama Neesona I Ralpha Fienessa. “Sudar Titana” je na repertoaru Cinema City od 22. aprila 2010. godine.

Sve informacije oko filmova na repertoaru, filmova u najavi, kao i pretprodaji ulaznica za film Sudar Titana, te drugim uslugama Cinema City-ija svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter, te putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza