Rio 2 (3D), Sabotaža i Filomena u kino dvoranama Family Centra Ekran

08.04.2014. 08:41 / Izvor: eKapija.ba

Nova filmska sedmica koja počinje 10. aprila donosi nastavak nezaboravnog hita iz 2011 godine, sinhronizovanu animiranu avanturu “Rio (3D)”.

Nova filmska sedmica koja počinje 10. aprila donosi  nastavak nezaboravnog hita iz 2011 godine, sinhronizovanu animiranu avanturu “Rio (3D)”.  Još luđa, još veselija, još kreštavija nova avantura omiljenih papigica ovog proljeća seli se s asfalta Ria u bespuća Amazone! Nekoliko godina nakon što su se plavi makao Blu i njegova odabranica Žuli sreli, zaljubili i zasnovali obitelj, njihovo je gnijezdo bogatije za tri člana. S malenom Biom, Carlom i Tiagom krenut će u pustolovinu života, u srce amazonske prašume gdje će najnestašniji papagaj na svijetu morati upoznati svog punca, ali i suprotstaviti se opasnom Nigelu kojem je plan posjeći što više stabala i zauvijek uništiti stanište ovih rijetkih ptica...

Termini projekcija svaki dan od: 16:00 i 18:00 sati

Subotom i nedjeljom od: 12:00, 14:00, 16:00 i 18:00 sati

Arnold Schwarzenegger vraća se na velika platna u punokrvnoj krimi akciji “Sabotaža” (Sabotage), u kojoj ima ulogu iskusnog vođe elitne DEA jedinice, koja upada u sigurnu kuću poznatog narko kartela. Nedugo nakon ovog uspješno obavljenog zadatka, članove njegove jedinice, jednog po jednog, ubija nepoznati ubica. Kad shvati da razlog ubojstava nije osveta, nego 10 milijuna dolara koje su njegovi dečki ukrali iz sigurne kuće, Arni, osim što mora pronaći ubojicu, mora napraviti čistku i u svojim redovima.

Termini projekcija svaki dan od: 17:00 i 21:15 sati

Nova filmska sedmica donosi nam još jednu poslasticu sedme umjetnosti,  film “Filomena” (Philomena), drama temeljenu na istinitoj priči koja je osvojila  desetak nagrada na filmskim festivalima, a bila je nominirana i za razne prestižne nagrade te 3 Zlatna globusa. Novinar koji piše o političkim temama pronalazi ženu po imenu  Filomena, koja je u potrazi za svojim sinom. Filomena je kao tinejdžerka ostala u drugom stanju, u Irskoj, 1952. godine. Zbog osude okoline koja ju je prozvala ženom bez morala, oduzeto  joj dijete i dato na usvajanje u Sjedinjene Američke Države.  Filomena narednih 50 godina provodi u potrazi za svojim djetetom, a sada zajedno sa novinarom kreće na put u Ameriku. Film nudi uvjerljivu priču o ljudskoj ljubavi i gubicima, suštinski slaveći život.

Termini projekcija svaki dan od: 20:30 sati

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza