Robert Downey Jr. kao najomiljeniji doktora ikada u porodičnoj avanturi Dolittle

Pauza / KULTURA I FILM

Robert Downey Jr. kao najomiljeniji doktora ikada u porodičnoj avanturi Dolittle

06.01.2020. 13:09 / Izvor: Akta.ba

Robert Downey Jr oživljava jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čovjeku koji je mogao da priča sa životinjama - Dulitlom.  Topla i uzbudljiva porodična avantura odvest će nas na mjesta o kojima nismo mogli ni da sanjamo, upoznat će nas sa egzotičnim životinjama i pomoći nam da upoznamo svijet iz mašte!

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Downey Jr.), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja.

Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

 

Od četvrtka 9. januara film će biti na redovnom BiH kina, u 2D i 3D sinhronizovanoj i 2D titlovanoj verziji.

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick’s) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Emma Thompson), koji je Dultilov najpovjerljiviji savjetnik.

U filmu također igraju Antonio Banderas, Michael Sheen (Kraljica) i dobitnik Oskara Jim Broadbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland i Craig Robinson.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Robert Downey Jr

Dolittle

Una film

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza