Robert Downey Jr u novom filmu oživljava jedan od najdražih književnih likova

Pauza / KULTURA I FILM

Robert Downey Jr u novom filmu oživljava jedan od najdražih književnih likova

20.12.2019. 08:51 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Downey Jr.), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Pogledajte trailer 

 

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick’s) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Emma Thompson), koji je Dultilov najpoverljiviji savjetnik.

U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Michael Sheen (Kraljica) i dobitnik Oskara Jim Broadbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland i Craig Robinson.

U BiH kinima ovu epsku avanturu imamo priliku gledati, od 9. januara 2020.u 2D I 3D sinhronizovanoj i 2D titlovanoj verziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza