S čim najviše volite kombinovati jogurt?
Samo jedna porcija jogurta značajan je izvor kalija, fosfora, riboflavina, joda, cinka i vitamina B5.
Samo jedna porcija jogurta značajan je izvor kalija, fosfora, riboflavina, joda, cinka i vitamina B5.
Jogurt bi se redovno trebao nalaziti na našem jelovniku. Bjelančevine, vitamini B12, B2, D, kalijum, kalcijum, proteini, ugljeni hidrati – samo su neki od mnogobrojnih sastojaka koji pozitivno utiču na naše cjelokupno zdravlje.
Unošenjem jogurta u organizam unosimo kalcij koji signalizira izlučivanje manje hormona kortizola, što olakšava mršavljenje dok amino kiseline pomažu u sagorijevanju masnih naslaga.
Jogurt možete piti, a možete ga koristiti kao dodatak raznim jelima. Prelijte salatu od krastavaca jogurtom. Koristite ga kao osnovu za hladne supe ili razne soseve. On se može upotrijebiti i kao zamjena za majonez ili kiselu pavlaku, kao umak za meso i povrće.
Pored toga, sa jogurtom možete kombinovati suho i svježe voće, a ako dodate i malo ovsenih pahuljica, dobićete najbolji doručak.
Podsjećamo, kvaliteta, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu prehranu pojedinca i porodice ključne su vrijednosti Sarajevske mljekare Milkos. A Milkos Tečni jogurt 0,5L proizveden je od djelimično obranog, pasteriziranog i homogeniziranog mlijeka sa 2,0% m.m. Bez glutena i konzervansa.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.