Sa Friend travelom u Lefkadu

15.07.2015. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Sa Friend travelom u Lefkadu

Lefkada je četvrto grčko ostrvo po veličini u vodama Jonskog mora. Leži sjeverozapadno od poluostrva Peloponez i sjeverno od ostrva Kefalonije...

Friend Travel Trebinje organizuje putovanje u Lefkadu u Grčkoj. Polazak grupe prema odredištu planiran je iz Podgorice.

Inače, Lefkada je četvrto grčko ostrvo po veličini u vodama Jonskog mora. Leži sjeverozapadno od poluostrva Peloponez i sjeverno od ostrva Kefalonije, dok je od kontinentalnog dijela Grčke odvojeno uskim kanalom. S obzirom na to da je preko kanala napravljen most, ovo je jedino jonsko ostrvo do kog se može stići kopnenim putem.

Administrativni centar ostrva i najveće mjesto je istoimeni grad Lefkada. Pretpostavlja se da je ostrvo dobilo ime po visokim i strmim planinama belih litica na zapadu ostrva (grč. lefko – bijelo). Jedna od legendi kaže da je sa ovih belih stijena skočila čuvena antička pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema ribaru Faonu. Na ljepote istočne obale Lefkade ukazivao je i Homer u svojoj „Odiseji". Osim istoimenog glavnog grada, veoma posećena turistička mesta sa izuzetno lijepim plažama su i naselje Nidri, gradić Vasiliki i ostrvce Maganisi, koje adminstrativno pripada Lefkadi.

Cijene su informativnog karaktera za precizne informacije o cijenama i raspoloživosti kapaciteta informacije u agenciji Friend travel.

Detaljnu ponudu putovanja možete pogledati u Attachment-u.

PREUZMI DOKUMENT:
LEFKADA_1_autobusom.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza