Pauza

Samsung TL220 i TL225: Fotoaparati sa dva ekrana

26.08.2009. 15:39 / Izvor: Oslobođenje

Južnokorejski div potrošačke elektronike predstavio je dva kompaktna digitalna fotoaparata zajedničkog naziva Dual View. Ono po čemu se ovi uređaji razlikuju od ostalih je to što imaju dva ugrađena ekrana.

Prvo pitanje koje pada na pamet je zašto bi neko želio da koristi dva ekrana na uređaju ove vrste. U Samsungu navode da je manji ekran, smješten s prednje strane uređaja, namijenjen jednostavnijem snimanju autoportreta.

Naime, prednji ekran je izrađen od tečnog kristala, dijagonale 1,5 inča i omogućuje korisniku da umjesto objekta fotografije postane njen subjekt, time što će sam urediti fotografiju na način koji njemu odgovara. Drugi ekran koji je smješten na zadnjoj strani fotoaparata, takođe izrađen od tečnog kristala, dijagonale je 3,5 inča, osjetljiv na dodir, oslobađa blagu vibraciju i zvučni efekat svaki put kada korisnik izabere neku od mnogobrojnih opcija koje su mu na raspolaganju prilikom obrade slika.

Novi digitalni fotoaparati iz Samsunga opremljeni su i CCD prirodnim Schneider-Kreuznach objektivom od 12,2 megapiksela i optičkim zumom od 4,6 koje će korisnicima pružiti jasnu fotografiju na kojoj će se i najsitniji detalji vidjeti.

Od ostalih naprednih opcija treba izdvojiti: Smart sklop za pokrete, Smart sistem automatskog fokusiranja na dodir, Smart program za prepoznavanje lica.

Fotoaparati dolaze pod oznakama TL220 i TL225. Ono što ih razlikuje je osnovni ekran koji se kod modela TL220 zaustavio na dijagonali od tri inča, a kod modela TL225 na 3,5 inča i, naravno, cijena. Slabiji model može da se nabavi po cijeni od 300 dolara, dok je za model TL225 potrebno izdvojiti 50 dolara više. U prodaji će se naći od sljedećeg mjeseca.

PODIJELI:

TAGOVI:

digitalni fotoaparati

Dual View

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza