Sarajevo Holiday Market - priča koja upotpunjuje novogodišnji spektakl

04.12.2017. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Holiday Market - priča koja upotpunjuje novogodišnji spektakl

Ovogodišnji Sarajevo Holiday Market donosi brojne zanimljive i zabavne sadržaje, više i bolje nego ranije, oživljavajući funkcionalni prostor Hastahana.

"Sedmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market predstavlja još jednu pozitivnu i lijepu priču o gradu Sarajevu. Ova jedinstvena zimska čarolija uvodi nas u praznične dane, obogaćene i drugim manifestacijama da bi na kraju kulminirala novogodišnjim spektaklom na otvorenom u trajanju, po prvi put, tri dana", poručio je na današnjoj konferenciji za novinare Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

"Na ovakav način hvatamo korak sa evropskim prijestolnicama, nudeći atraktivne sadržaje posebno namijenjene i našim najmlađima, a potvrđujući se kao istinski regionalni centar i najpoželjnija turistička destinacija za novogodišnje praznike", istaknuo je Skaka. 

Ovogodišnji Sarajevo Holiday Market donosi brojne zanimljive i zabavne sadržaje, više i bolje nego ranije, oživljavajući funkcionalni prostor Hastahana – Park prof. dr. Nijaza Durakovića u najužem centru grada.

Manifestacija će, kako je danas rekao načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, biti otvorena 6. decembra i trajat će do 13. januara 2018. godine. 

"Sve što radimo zajedno i iskreno, pokaže se kao najbolje. Ove godine ćemo u parku Hastahana upaliti i najveću novogodišnju jelku i dodatno ukrasiti centar grada odnosno ulicu Alipašina. Osim toga imat ćemo i klizalište u centru grada", rekao je Ajnadžić.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je istaknuo veliki značaj ovakvih manifestacija za upotpunjivanje turističke ponude, naglašavajući da je ostvaren veliki rast broja turističkih dolazaka ove godine. Kako je rekao, broj dolazaka i noćenja je, u odnosu na prošlu godinu, uvećan za 15 do 17 posto.

"Organizacija spektakularnog novogodišnjeg dočeka u Sarajevu i Sarajevo Holiday Market su događaji koji se višestruko isplate, sve ono što se uloži bude vraćeno kroz rast prihoda od turizma", istaknuo je Muzur.

Grad Sarajevo, Općina Centar i Turistička zajednica KS su partneri u organizaciji Sarajevo Holiday Marketa. U ime organizatora novinarima se obratio Nedim Lipa, ističući da će ovogodišnja manifestacija biti najsadržajnija do sada. Tokom Sarajevo Holiday Marketa, između ostalog, bit će održano niz koncerata, zabava, skupova na otvorenom i nagradnih igara sa posebnim akcentom na najmlađe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza