Sarajevo Holiday Market: Zaposleno 100 ljudi, uplaćeno preko 100.000 KM poreza

21.01.2020. 11:03 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Holiday Market: Zaposleno 100 ljudi, uplaćeno preko 100.000 KM poreza

Ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa proteklo sa velikim uspjehom i u potpunosti ispunilo ciljeve osnivača – organizatora...

U sarajevskom parku Hastahana je od 04. decembra 2019. do 13. januara 2020. održan 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

U sklopu ovog događaja proslavljeni su svi praznici koji se tradicionalno zimi slave u Sarajevu (katolički i pravoslavni božić, Hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru), čime je dat doprinos afirmiranju multietničkog karaktera glavnog grada BiH.

Tokom 41 dana trajanja, 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ponudio je i pregršt zanimljivih sadržaja za sve generacije.

Tako su se najmlađi u dječijoj igraonici Argeta Junior Play House zabavljali, igrali i učili, dok je Coca-Cola selo Djeda mraza bilo omiljeno mjesto za kreiranje prazničnih uspomena.

Brojnu djecu, ali i one nešto starije privuklo je Jaffa klizalište, koje besplatno klizanje nudi sve do 02. februara 2020, a u toku je i Jaffa besplatna škola klizanja za djecu, koju pohađa preko 150 mališana.

Mnoštvo zabave ponudili su i sadržaji Luna parka Bolero, kao i Carlsberg Holiday Pub, gdje je održano preko stotinu što dnevnih, što večernjih programa. Svoje proizvode je na 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu predstavilo 20 zakupaca, većinom domaćih obrtnika.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market posjetilo je oko 200 000 posjetitelja, među kojima i veliki broj turista, koji su novogodišnje praznike odlučili proslaviti upravo u glavnom gradu BiH.

Na 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu bilo je direktno zaposleno oko 100 osoba, a kada se uzmu u obzir i svi spoljni saradnici, uposlenici kod zakupaca i dobavljača, dolazi se do broja od oko 1.000 osoba koje su na određeni način ostvarile korist od realizacije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Također, kroz plaćanje zakupnine za prostor, indirektnih i direktnih poreza i ostalih dažbina, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je u budžete raznih nivoa vlasti u BiH uplatio preko 100.000 KM.

Tokom trajanja 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa realizirano je i nekoliko društveno odgovornih projekata, poput humanitarne modne revije agencije NovamaS, kao i tradicionalnog Klix.ba humanitarnog partija, na kojem je prikupljeno preko 10.000 KM za podršku projektima Udruženja Pomozi.ba.

Sve u svemu, ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa proteklo je sa velikim uspjehom i u potpunosti je ispunilo ciljeve osnivača – organizatora Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market  je zajednička aktivnost Fondacije Sarajevo Navigator i U.G. ZUP Baščaršija, nastala još 2010. godine pod okriljem USAID Sida Firma Projecta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza