Sarajevo - Posljednje pripreme za doček Nove godine

31.12.2018. 15:55 / Izvor: Fena
Sarajevo - Posljednje pripreme za doček Nove godine

Ulice pune turista, prodavnice pune kupaca i generalna proba bendova, oslikavaju danas glavni grad Bosne i Hercegovine.

Ulice pune turista, prodavnice pune kupaca i generalna proba bendova, oslikavaju danas glavni grad Bosne i Hercegovine u kojem su u toku posljednje pripreme za doček Nove godine na otvorenom.

U Sarajevu vlada prava praznična atmosfera, ulice su prepune i šetača, koji su ovaj posljednji dan stare godine iskoristili za kupovinu i pripremu za najluđu noć u godini, kako je mnogi nazivaju.

Bh. građane i turiste u novu godinu uvest će Hari Mata Hari s gostima, a cijeli doček organiziran je ispred Vječne vatre u Titovoj ulici. Dan poslije, koncert će održati i pop-rock bend Bombaj štampa.

Organizacija dočeka košta  230.000 KM, a dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona.

Kao i svake godine, tradicionalno, na ulicama Sarajeva prisutna  je i muzika koju izvode Romi, a brojni građani zastaju kako bi ih nagradili kojom markom i slušali njihovo izvođenje najpoznatijih pjesama poput "Nesanice", "Ederlezi", "Ramo, Ramo druže moj", ali i sevdalinki.

Uz okićene ulice, ulični prodavači na svojim štandovima pripremili su različite ukrase i poklone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza