Sarajevo spremno za još jedan "Salsa Congress"

19.01.2019. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo spremno za još jedan 'Salsa Congress'

Ove godine u od 24. do 27. januara Sarajevo ponovno postaje plesni centar svijeta.

Nakon uspješno održanog desetog po redu Sarajevo Salsa Congressa prošle godine, ove godine u od 24. do 27. januara Sarajevo ponovno postaje plesni centar svijeta.

Jedanaesti po redu festival i ove godine održat će se u hotelu Saraj, a svim zaljubljenicima u latino ritmove ponudit će priliku da uživaju u latino zvukovima, odličnim plesnim radionicama, zabavama te nastupima najboljih plesača iz regije i svijeta.

Ovogodišnji festival okupit će više od 850 plesača iz regije i svijeta koji će učestvovati na festivalu imati priliku učiti razne plesne discipline, kao što su salsa, bachata, reggaeton, kizomba, timba, cha cha cha, te uživati u četiri odlične plesne zabave na kojima će 10 DJ-va puštati muziku.

"Sarajevo Salsa Congress ima za cilj popularizirati ovu vrstu plesa kroz festival na kojem svoje bogate plesno znanje i iskustvo dijele najbolji plesači. Sretni smo što upravo radnog našeg plesnog kluba Aster ali i radom kolega iz društvenog plesnog kluba El Paso imamo priliku kreirati jednu ovakvu plesnu priču koja traje već jedanaest godina. Zahvaljujući radnu plesnih klubova, ali i našem tradicionalnom festivalu, ples u BiH je veoma popularan i siguran sam da će i ovaj festival ostati u dugom sjećanju naših plesača i prijatelja, te da ćemo i ove godine opravdati slogan festivala #haos. Brojnim instruktorima na festivalu ove godine pridružiti će se i Luis Vasques zajedno sa svojom partnericom Magdom, začetnik latino salsa stila koji je kroz svoju karijeru uspješno surađivao s Jennifer Loper, John Travoltom i mnogim drugim", kazao je Josip Milanović, jedan od organizatora festivala.

Svi koji žele sudjelovati na radionicama i plesnim zabavama mogu se prijaviti putem službene Facebook stranice festivala, a oni koji žele učestvovati samo na plesnim zabavama, svoje ulaznice mogu kupiti na ulazu. Prve večeri plesna zabava bit će održana u Clubu 1, petak i subota u hotelu Saraj, a u nedjelju u Cinemas Clubu Sloga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza