Pauza

Sarajevski polumaraton 21. septembra 2008. godine

15.09.2008. 09:51 / Izvor: eKapija.ba

Sarajevski polumaraton, utrka koja će se trčati na dužini od 21 kilometra, bit će održan u nedjelju, 21. septembra 2008. godine, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Utrka je međunarodnog karaktera, a očekuje se učestvovanje oko 300 trkača iz više od petnaest zemalja iz cijelog svijeta (Španija, Mađarska, Francuska, Nizozemska, Sjedinjene Američke Države, Finska, Srbija, Hrvatska, Makedonija itd).

Start trke bit će u nedjelju, 21. septembra, u 10 sati ispred tržnog centra Tom u Lukavici, a cilj ispred olimpijske dvorane Zetra. Organizatoru polumaratona, udruženju Marathon Sarajevo, veliku podršku su pružili Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Francuska Ambasada u BiH, UNDP, te atletski klubovi Bosna i Slavija. Sve dodatne informacije o trci mogu se naći na web stranici www.sarajevomarathon.ba .

Sarajevski polumaraton 2008. je dobar primjer saradnje gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo, kao i međunarodnih organizacija u BiH. Upis učesnika je u toku, a registracija se može obaviti i na pomenutoj web strani. Broj za trku se može podići u prodavnici sportske opreme Lafuma (Turhanija bb, Marijin Dvor, 71.000 Sarajevo) ili na sam dan trke u zoni starta.

Želja i cilj udruženja Marathon Sarajevo jeste da se u glavnom gradu BiH organizuje i maraton, dužine 42 kilometra, što bi omogućilo Sarajevu da uđe u porodicu gradova organizatora maratona na koje za samo jedan vikend može doći više od 30 hiljada trkača i gostiju iz cijelog svijeta.

Slogan ovogodišnjeg polumaratona je "Uključi me" i vezan je za temu socijalne ukljucenosti te poziva na uključivanje i promociju uključenosti kao poželjne društvene prakse.

Kako bi odista sve kategorije naših sugrađana mogle biti uključene u ovaj sportski događaj, istog dana bit će organizovana šetnja od Skenderije do Zetre, gdje se očekuje prisustvo nekoliko hiljada rekreativaca.

Sponzori koji pružaju podršku Sarajevskom polumaratonu 2008. su delegacija Evropske Komisije u BiH, Ecoton, Toyota, Red Bull, Synergy Leo Burnett, Recognita, Vindija, Sarajevo Graduate School of Business, Lafuma BiH, EUFOR, NATO, Radio Stari Grad, TVSA, Olimpija i eKapija.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza