Sarajlije će ovoga ljeta uživati u gledanju filmova na otvorenom

22.05.2018. 12:54 / Izvor: Avaz.ba
Sarajlije će ovoga ljeta uživati u gledanju filmova na otvorenom

Kada je riječ o naplati kina, Duraković ističe da će u početku raditi promotivne stvari kako bi privukli što više ljude.

Ovoga ljeta Sarajlije će imati priliku uživati u gledanju filmova na otvorenom u naselju Jagomir. Prema riječima direktora Filmskog centra Sarajevo Jasmina Durakovića, Drive In kino "Dolly Bell" planirano je na prostoru nekadašnjeg filmskog studija “Jagomir”.

Zabavni park

"U Drive In autokino Sarajlije će moći doći automobilima s porodicama i na otvorenom pogledati filmove. Nekada su na ovoj lokaciji postojali laboratoriji, studiji, a sada imamo projekt obnove tog prostora gdje bi trebao biti još uređen i prostor za arhiv, studio, muzej i zabavni park", rekao je Duraković.

Kada je riječ o naplati kina, Duraković ističe da će u početku raditi promotivne stvari kako bi privukli što više ljude.

"Vidjet ćemo poslije kako će to sve ići. Ako se bude i naplaćivalo, to neće biti neki veći iznos, jer ideja je da taj prostor afirmiramo pošto se radi o historijskom mjestu. A, s druge strane, to je odlična lokacija, gdje imamo sve uvjete da radimo takve stvari", rekao je Duraković.

Projekcije filmova, prema njegovim riječima, građani će imati priliku pogledati tokom vikenda, petkom i subotom.

Muzički program

"To je, ustvari, jedan event. Prije projekcije filma bit će organiziran muzički i zabavni program. Uglavnom, to će biti događaj, jedna kulturna i turistička atrakcija u Sarajevu", rekao je Duraković.

 Dva projekta

Direktor Duraković ističe da je pokretanje autokina, jedan od dva bitna projekta na kojima trenutno rade.

"U planu je i gradnja Multimedijalnog muzeja koji će biti  posvećen filmu “Valter brani Sarajevo”. S obzirom na to da se radi o velikom brendu naše kinematografije i države, projekt ima kulturološku i turističku dimenziju", rekao je Duraković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza